Hirdetés

CeBIT: Bearlake utoljára

Bearlake chipsetes alaplapokat bemutató CeBIT tudósításunk utolsó részében az Albatron és a Biostar összesen öt újdonságát mutatjuk meg.

Az Albatron két Intel 3 Series chipstere épülő alaplapot hozott el Hannoverbe, mindkettő teljes ATX méretű, széleskörű bővítési lehetőségekkel rendelkező példány. A P35 és ICH9 párost tartalmazó PXP35 két PCI Express x16 foglalattal rendelkezik, és annak ellenére, hogy nem a legnagyobb tudású déli hidat kapja, összesen tíz Serial ATA II és négy Ultra-ATA egység kapcsolható hozzá. Az 1333 MHz-es rendszersínt, valamint maximum 800 MHz-es DDR2 memóriákat támogató alaplapra tekintélyes méretű hőcsöves hűtés került, ami az átlagosnál jobb tuningpotenciált feltételez.

Az iménti modell kistestvére a G33 + ICH9-alapú PXG33-as típus, mely annak ellenére, hogy integrált grafikus motort is felkínál, továbbra is helyet ad két PCIe x16 bővítőkártyának. Az Albatron PXG33-ra mindazonáltal kisebb passzív hűtés került, és az alaplap tíz helyett csak hat Serial ATA II egységet kezel.

A Biostar legegyszerűbb felépítésű, Bearlake-re építkező alaplapja a microATX-es G33-D2, mely az integrált grafikus magot tartalmazó G33 északi hidat kapja az ICH9 déli híddal párban. Az újdonság DDR2 memóriákat fogad (maximum 800 MHz-es órajelig), és támogatja az 1333 MHz-es FSB-t is.

Jóval komolyabb látszatot kelt a P35 + ICH9R chipsetet magán hordó TP35D3-A7 típus, mely kizárólag DDR3 memóriák fogadására lett felkészítve (maximum 1066 MHz-ig), kezeli az 1333 MHz-es rendszersebességet igénylő CPU-kat is, továbbá a sikeres tuningot, illetve a stabilabb működést elősegítendő hőcsöves passzív hűtővel is rendelkezik.

Csak DDR2 memóriamodulokat fogad a szerényebb tudású TP35D2-A7 típusú, P35 + ICH9 párosra épülő alaplap, mely négy Serial ATA II portjával és egy-egy PCIe x16, PCIe x4, PCIe x1 valamint három hagyományos PCI bővítősínével szokványosnak tekinthető felépítést nyújt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés