Hirdetés

Befutottak az Epox AM2-es alaplapjai is

Két NVIDIA nForce és egy ATI CrossFire Xpress lapkakészletre épülő alaplappal jelentkezett nemrégiben a mára kissé megkopott népszerűséggel rendelkező Epox. Az új termékek az AMD legújabb, AM2 foglalatba illeszkedő, DDR2 memóriát kezelő processzorai alá nyújtanak alapot azzal a további közös vonással, hogy mindhárom modell képes két videokártyát kezelni.

Az Epox EP-MF570 SLI a három alaplap közül tudását tekintve az alapszintet képviseli, így az alaplap lelkét képező nForce 570 SLI chipset összesen 28 PCI Express vezetéket oszt el a bővítőkártyák között (SLI üzemmódnál a két grafikus vezérlő egyenként 8-8 vezetékkel csatlakozik), négy foglalatában maximum 16 gigabájtnyi DDR2-800-as memóriát kezel, nyolc SATA II és két eSATA II, valamint maximum négy Ultra-ATA egységet kezel, ellátták továbbá egy 7.1-es hangrendszerrel és két gigabites hálózati vezérlővel is. Az alaplapot mindemellett felvértezték néhány olyan felhasználóbarát – más gyártók kínálatában is régóta szereplő – funkciókkal, mint a BIOS-t reinkarnáló „Ghost BIOS”, a diagnosztikai LED-eket takaró „LEDION” vagy a ventilátor fordulatszámát szabályozó „Smart Fan”.


Forrás: DailyTech

Hasonló paraméterekkel rendelkezik az alaplap nagyobbik testvére, az nForce 590 SLI lapkakészletre épülő EP-MF590 SLI2, mely tulajdonképpen egyetlen lényeges ponton tér el az imént ismertetett modelltől: itt már maximum 46 PCIe sáv áll rendelkezésre, amiből kétszer 16-ot ki is oszt a lapkakészlet a két videokártyának, az alaplap mindemellett további két PCI Express x1 csatlakozóval rendelkezik, így korántsem használja ki a chipsetben rejlő tartalékokat. Az EP-MF590 SLI2 esetében adott továbbá két hagyományos PCI csatlakozó, továbbá a maximum 16 GB memória támogatása, a nyolc SATA II port, valamint a két Ultra-ATA csatorna, a 7.1-es hangrendszer, valamint a két gigabites hálózati vezérlő.


Forrás: DailyTech

A fenti két alaplaphoz hasonló megoldást kínál az ATI CrossFire Xpress 3200-alapokra építkező EP-MD580 XR, mely már a megújult, régóta várt SB600-as déli hidat tartalmazza, összesen két PCI Express x16 és két PCI Express x1, valamint három hagyományos PCI csatlakozót kapott, 16 gigabájtnyi, maximum 800 MHz-es DDR2 memóriát kezel, hat SATA II és négy Ultra-ATA tárolóegységet lehet hozzá csatlakoztatni, továbbá 7.1 csatornás hangrendszerrel, illetve egy gigabites hálózati vezérlővel látták el.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Epox

Azóta történt

  • Új MSI alaplap CrossFire konfigurációkhoz

    Socket AM2 foglalat és a frissített CrossFire Xpress 3200 chipset kerül a K9A Platinumra.

  • AMD-s tuningosokra gyúr a DFI

    A gépbuherátori berkekben kedvelt gyártó legújabb alaplapja számos eszközzel szolgálja a sikeres tuningot.

  • Amíg ide nem ér a Conroe...

    Már csak néhány hete maradt az AMD-nek a jól sikerült Intel Core 2 Duo hazai megjelenése előtt. Az új AM2-es alaplapok mellett DDR2-800 memóriákról és más érdekességekről számolunk be.

  • Socket AM2-es lapok tesztje - 1. rész

    Az NVIDIA nForce 500-as és az ATI CrossFire Xpress 3200-as chipsetekre épülő újdonságok közül az Asus, az ECS és az MSI lapjait vizsgáljuk tesztünk első részében.

Előzmények

Hirdetés