Hirdetés

AMD-s tuningosokra gyúr a DFI

A DFI legújabb, AM2-es foglalatba illeszkedő AMD processzorokat fogadó csúcskategóriás alaplapjával ismételten elsősorban a gépük tuningolására hajlandó felhasználókat célozza, ezzel mintegy a tuningos berkekben sokáig elsöprő sikereknek örvendő Abit nyomdokaiba lépve. A gyártó mindazonáltal tanult a PC-tuning egyik „szellemi atyjának” korábbi hibáiból; a DFI nF590 SLI-M2R még extrém körülmények között is biztosítja a rendszer, illetve az alaplap hosszú távú működését, stabilitását.

A kissé furcsa elrendezésű, és a DFI-től megszokott fekete-sárga-narancs színekben pompázó alaplap az NVIDIA nForce 590 SLI chipkészletét tartalmazza, két PCI Express x16 csatlakozót kínál a grafikus vezérlőknek, a további bővítőkártyák részére pedig egy-egy PCIe x1, illetve PCIe x8, valamint három hagyományos PCI-csatoló áll rendelkezésre. Az alaplap összesen nyolc Serial ATA II eszközt, valamint két Ultra ATA perifériát kezel, mindemellett két gigabites hálózati vezérlőt, valamint nyolccsatornás hangrendszert kínál.

A DFI nF590 SLI-M2R egyik lényeges újdonsága a processzort tápoldalon kiszolgáló áramkör újratervezése; az immár ötfázisú CPU-tápáramkör fázisonként 30 amperig terhelhető, ezzel összességében maximum 150 A erősségű áram juttatható a processzornak. A gyártó szerint az alaplap által biztosított feszültségértékek ráadásul minden eddiginél pontosabb szabályozást, stabilabb feszültségeket, ezzel együtt biztosabb tuningot ígérnek, köszönhetően a „digitális” impulzusszélesség-modulációnak (PWM).

Az egyelőre nem tudni, hogy a tuningőrültek mikor vethetik rá magukat a DFI új üdvöskéjére, mint ahogy egyelőre az alaplap ára sem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • DFI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés