Hirdetés

Az NVIDIA felvásárolja az ULI-t

Az NVIDIA bejelentette, hogy felvásárolja a leginkább PC-s alaplapi chipseteiről ismert, de a multimédiás vezérlők és beágyazott rendszerek piacán is jelen lévő ULI-t. A kaliforniai és a tajvani székhelyű vállalat közötti megállapodás értelmében az NVIDIA minden ULI-papírért és részvényopcióért 19 új tajvani dollárt fizet készpénzben összesen mintegy 52 millió amerikai dollár értékben. A tranzakciót a tervek szerint az NVIDIA 2007-es pénzügyi évének első negyedében zárják le, ha a felügyelő hatóságok nem gördítenek akadályt a felvásárlás útjába.

Az NVIDIA lépése jól jelzi az alaplapi vezérlők jelentőségének növekedését a gyártó portfóliójában, emellett nem titkolt célja a vállalatnak, hogy erősítse jelenlétét Tajvanon és Kínában, ami nem csupán az értékesítések növelését jelenti, hanem a mérnöki-tervezési tevékenység, a partnerekkel való együttműködés kiterjesztését is. Alex Kuo, az ULI elnök-vezérigazgatója a későbbiekben (immár NVIDIA-színekben) a chipsetek ázsiai értékesítéséért, marketingjéért és terméktámogatásáért lesz felelős.

Zárójelben jegyezzük meg, hogy az ATI déli hídjainak gyenge szereplése miatt az ULI I/O chipeket jelenleg előszeretettel alkalmazzák az ATI északi hidak társaságában. Bár az ULI lapkák gyártása az átvétel után sem szűnik meg, piaci megfontolásokból a kanadai vállalatnak a közeljövőben alighanem vagy fejlettebb chipekkel kell előrukkolnia, vagy új beszállító után kell néznie.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés