Hirdetés

GeForce FX 5800 frekvenciák

Az nVidia novemberben nyilvánosságra hozta a GeForce FX 5800 Ultra technikai adatait, beleértve az órajelfrekvenciákat is. Mint tudjuk, ez 500/1000 MHz lesz, jelentős, így hangos hűtési megoldást igényelve.

Senki sem ismerte azonban eddig az egyszerűbb GeForce FX 5800 VPU adatait. Egyes források szerint ez a mag 400 MHz-en fog ketyegni, a hozzá tartozó DDR RAM pedig 900 MHZ-en. Ez persze érezhető lesz az árán és a teljesítményén is, ám még mindig elég erős lehet. Jó hír még, hogy ez a különbség talán megengedi azt, hogy a kártyagyártók egyszerűbb, halkabb hűtőket tervezzenek ezekhez a kártyákhoz. Az összes GeForce FX kártya 128 MB memóriával, D-Sub, DVI-I, TV-Out csatlakozókkal fog rendelkezni. Ezek az adatok nem hivatalosak, elvileg változhatnak, sőt, meg sem lepődnénk, ha változnának.

Érdekes, hogy az nVidia nem követi hagyományait, és nem jelöli külön modellszámmal különböző teljesítményű termékeit. A nVidia szerint a GeForce FX VPU-k februártól lesznek nagy mennyiségben elérhetők, de egyes partnereinek esetleg korábban - nem sokkal magasabb áron - is tud szállítani. Persze az árakról ennél többet még nem tudni (a GeForce FX 5800 Ultra várhatóan 399 dolláros áron kerül majd a boltokba, időben.).

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés