Hirdetés

Az Intel is a Vesa Adaptive-Sync (aka AMD FreeSync) mellé áll

A The Tech Report újságírója a múlt héten lezajló IDF konferencián kérdezett rá az Intel vezető grafikus szoftvermérnökénél, David Blythe-nál, miként viszonyulnak a cégnél a változtatható kijelzőfrissítést támogató technológiákhoz, közülük kiemelten a VESA Adaptive-Sync (vagy más néven AMD FreeSync) szabványhoz, hiszen ezt már korábban is vizsgálta a vállalat.

David Blythe válaszában kifejtette, hogy a vállalatnál kedvező az olyan szabványokon alapuló megoldása fogadtatása, mint az Adaptive-Sync, és azt is elárulta, hogy terveik között szerepel ennek az opcionális DisplayPort kiterjesztésnek támogatása. Ez tehát egyértelműen azt jelenti, hogy az AMD-hez hasonlóan az Intel is a VESA szabványa mellé állt, aminek ez szintén hatalmas lökést jelent elterjedés szempontjából. Kevéssé lehet boldog viszont az NVIDIA, hiszen így egyedül maradtak a saját, házon belül használt G-Sync megoldásukkal, aminek jövőbeni sorsát könnyen megpecsételheti az Intel döntése.

Az egyelőre nyitott kérdés, hogy mikor érkeznek az első Intel grafikus megoldások, amelyek már támogatják az Adaptive-Sync eljárást. Ehhez ugyanis módosítani kell a hardvert, amit a Skylake esetében még nem tettek meg, tehát a támogatással mindenképp meg kell várni a következő generációt. Pontos útiterv egyelőre nincs erre vonatkozóan, így leghamarabb a – várhatóan – 2016-ban debütáló Kaby Lake, vagy rosszabb esetben a 2017-re előjegyzett Cannon Lake kaphatja meg az Adaptive-Sync támogatást.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés