Hirdetés

Az EVGA bemutatta a 4-way SLI technológiát

Az EVGA érdekes alaplapot és videokártyát mutatott be, melyek olyan technológiát támogatnak, amit az NVIDIA még be sem mutatott. A 4-way SLI a vállalat elmondása szerint a zöldek Quad SLI nevű megoldására épül, azzal az eltéréssel, hogy az utóbbi két darab két GPU-s egységet támogat, míg az előbbi esetében négy darab egy GPU-s grafikus kártya összekötésére van lehetőség.


EVGA X58 Classified 4-Way SLI

A 4-way SLI természetesen speciális hardvereket is követel, így a technológia csak az EVGA X58 Classified 4-Way SLI nevű alaplapnál vehető igénybe, négy darab EVGA GeForce GTX 285 Classified kártya alkalmazásával. A támogatásról az NVIDIA gondoskodik, illetve már gondoskodott, hiszen a meghajtóprogramban jelenleg is megtalálható Quad SLI rutinok megfelelnek a 4-Way SLI elvi felépítésének, így a rendszer megfelelően kihasználható.


EVGA X58 Classified 4-Way SLI [+]

Az EVGA X58 Classified 4-Way SLI alaplap az Intel X58-as északi és ICH10R nevű déli vezérlőhídjára épül, az LGA1366-os foglalatba pedig a Core i7-9xx szériás processzorok kerülhetnek. A terméken hét darab tizenhat csatornás PCI Express 2.0 csatoló található, a csatornák felosztásáért természetesen több nForce 200 lapka felel. A 10 fázison keresztül táplált Bloomfield lapka háromcsatornás memóriavezérlőjének köszönhetően az alaplap hat darab DDR3 szabványú memóriamodult képes fogadni, ez összesen 24 GB rendszermemóriát tesz lehetővé. Ezenkívül a készülék kilenc SATA-300 konnektort biztosít az adattárolóknak, továbbá rendelkezik nyolccsatornás hangkártyával, két darab Gigabit Ethernet, valamint egy Firewire vezérlővel is.


EVGA GeForce GTX 285 Classified

Amennyiben ki akarjuk használni a 4-way SLI lehetőségét, mindenképpen a vállalat GeForce GTX 285 Classified nevű kártyáját kell választani, mivel négy kártya esetén a tápellátást az alaplap már nem képes megfelelően biztosítani. Ennek megfelelően az EVGA a saját tervezésű videokártyájára három darab hat tűs PCI Express konnektort szerelt, a megfelelő áramellátásért pedig a nyolcfázisú PWM felel.


3 darab PCI Express konnektor


Nyolcfázisú tápellátás

A termék alapját az 55 nm-es technológiával gyártott GT200 lapka képezi, mely 240 stream processzorral és 80 textúrázó csatornával dolgozik. A kártya 648, 1476 és 2484 MHz-es mag-, shader- és effektív memória-órajelen üzemel, ami megfelel az NVIDIA ajánlásának. A GDDR3 szabványra épülő fedélzeti memória 1 GB kapacitású lesz. A kártyák természetesen támogatják az EVGA EVBot nevű tuningeszközt, melynek segítségével a finomhangolás egyszerűen elvégezhető.

Az EVGA az X58 Classified 4-Way SLI nevű alaplapot és a GeForce GTX 285 Classified jelzésű grafikus kártyát szeptemberben hozza forgalomba, az ajánlott fogyasztói áruk 450 és 380 dollár lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés