Hirdetés

Autóba szánt kamera az Umazone-tól

Manapság egyre inkább elterjedőben vannak azok a termékek, amelyek tervezése során speciális felhasználási szokásokat tartanak szem előtt, pontosan azért, hogy még jobban felkeltsék a potenciális célcsoportok figyelmét. Nincs ez másként a kameráknál sem, vannak búvároknak, biciklistáknak, hegymászóknak tervezett, egyedi kialakítású modellek, és valahol ebbe a vonalba tartozik az Umazone K3 típusjelzésű, autóba szánt kamerája is.

Voltak már korábban is hasonló próbálkozások, nem beszélhetünk arról, hogy valamiféle világújdonságról lenne szó, a lényeg nyilván az, hogy megpróbáltak a mai kor követelményeinek megfelelő készüléket alkotni. A K3 egy masszívan tapadó felület segítségével rögzíthető a szélvédőre. A belső memóriát kispórolták a modellből, de egy két gigabájt tárolókapacitású microSD kártya használata esetén két órányi mozgókép rögzítése lehetséges MPEG4 (AVI) formátumban, VGA felbontásban (640x480 képpont), másodpercenként húsz képkocka mellett. Természetesen az olvasónak köszönhetően pakolható bele nagyobb kártya is, ha valaki ezt túl kevésnek találná, sőt az USB port segítségével egy SDHC formátum kezelésére alkalmas perifériával is megtámogathatjuk a terméket.

A kamera színes CMOS szenzorral rendelkezik, és építettek bele egy képstabilizátort is. Emellett került rá egy mikrofon is, amelyről a bemutató videók alapján megállapíthatjuk, hogy tökéletes minőségű hangfelvételek készítésére finoman szólva sem alkalmas. Az Umazone K3 elméletileg a mai naptól a nagyközönség számára is elérhető, nagyjából 30 000 forint értékű japán jent kell kifizetni érte.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés