Hirdetés

Háromdimenzós kamera a Hammachertől

A 3D-s őrület megállíthatatlan, ezt mi sem jelzi jobban, hogy a Hammacher, az Aiptek és a hozzájuk hasonló kis cégek is elkezdték csurgatni háromdimenziós termékeiket a piacra, és ezek várhatóan még csak az áradat első hullámai.

Az amerikai vállalat 162 éves múltra tekint vissza, és a különböző szórakoztatóelektronikai kütyük mellett gyártanak például objektíveket, borotvákat, sőt elektromos italmixereket is. Ennek ellenére túlzás lenne azt állítani, hogy a világ legbefolyásosabb cégéről lenne szó. Mindenesetre megbízhatóan szállítják a különféle otthoni használati tárgyak garmadáját, és úgy látszik a kamera sem eshetett ki a szórásból. Ha pedig lúd, hát legyen kövér, és rögtön egy 3D-s felvételek elkészítésére alkalmas készüléket tettek le az asztalra.

Azért túlzásba nem vitték az innovációt, hiszen a készülék mindössze 640x480 felbontású mozgókép rögzítésére képes, amelyeket AVI fájlokként tárol. Jár hozzá egy 4 GB-os SD kártya, amin négy órányi anyag vagy kétezer 3D-s JPG formátumú fénykép tárolható.

Természetesen a készülék képes hagyományos, 2D-s filmek rögzítésére is. A termék LCD kijelzője megjeleníti a rögzített térhatású tartalmakat, mindezt úgy, hogy nem kell hozzá szemüveg. Sőt a kamkorderhez jár egy médialejátszó, amely a speciális bevonatnak köszönhetően szintén képes visszaadni a 3D-s mozgó- és állóképeket úgy, hogy azok hibátlan élvezetéhez nem kell felvenni az idegesítő szemüveget. Persze kérdés, hogy a minőség szempontjából milyen kompromisszumokat kell ehhez megkötnie a felhasználónak.

A meglehetősen divatos dizájnú készülék akkumulátora hat órányi töltés után két órán keresztül biztosítja a folyamatos működést. Ez mind szép és jó, azonban semmi sem lehet tökéletes. Ez esetben a legnagyobb bibi az ár, hiszen 600 dollárt kell fizetni az eszközért, ami első és második pillantásra is meglehetősen soknak tűnik.

Előzmények

Hirdetés