Hirdetés

Ezúttal véglegesnek látszik az Atari VCS megjelenési dátuma

Úgy fest, hogy még idén befér a fa alá a retró hullámot meglovagoló masina.

Az Atari VCS 800 konzolról még 2017-es esztendő derekán rántották le a leplet, és bár egy évvel később már kezdetét vette az előrendelési fázis, azóta több csúszás is volt, és a piaci start ideje folyamatosan kitolódott. Ez az áldatlan állapot talán végre elmúlik, hiszen az ominózus előrendelés az Atarin, a GameStopon, illetve a Wallmarton keresztül is megejthető, és a gyártó weboldalán határozottan állítják, hogy még az idei Karácsony előtt bizton leszállításra kerül a Linux-alapú hibrid gép.


(forrás: Atari) [+]

A ketyere egy egyedi, Radeon Vega 3 IGP-t használó AMD Raven Ridge APU-ra épül, melyhez 8 GB-nyi DDR4 RAM, valamint egy 32 GB-os eMMC NAND flash tárhely tartozik. Abban az esetben, ha egy külső meghajtóról bootolunk, a Linux mellett a Windows, a SteamOS, továbbá a Chrome OS egyaránt ott szerepel a támogatott operációs rendszerek listáján. A hálózati kapcsolódásról egy gigabites Ethernet anya és egy Bluetooth 4.0-val megfejelt Wi-Fi 5 modul gondoskodik, kijelzőnket egy 2.0-s HDMI port várja, miközben az I/O részleget további négy USB 3.1 csatlakozó teszi teljessé.

(forrás: Atari)

A vas csak pakkban lesz megvásárolható, aminek része egy meglehetősen retró kinézettel megáldott Wireless Classic Joystick, egy Modern Controller névre hallgató gamepad, és 100 klasszikus játék. A fullos csomagnak persze a 390 dollárral igen borsos árat szabtak, s bár a tervek szerint VCS 400 néven elérhető lesz egy némileg szolidabb, 4 GB memóriával szerelt verzió is, az sem fog 250 dollárnál kevesebbet kóstálni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Atari

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés