Hirdetés

ASUS ASUSPRO BU400 üzleti Ultrabook biztonságos, strapabíró kivitelben

Az Ultrabook kategória hallatán nem éppen egy masszív és strapabíró notebook képe villan be lelki szemeink előtt, így a kínálat jelentős része még tetemes jóindulattal sem mondható üzleti célú felhasználásra alkalmasnak, azonban több gyártó is azon dolgozik, hogy a látszólag távoli kategóriák előnyeit egy eszközben egyesítsék, megteremtve az üzleti Ultrabook különítményt.


[+]

A frissen bejelentett ASUS ASUSPRO BU400 is ebben a kategóriában kíván szerencsét próbálni. 339 x 234 x 19,78 – 20,48 mm-es kiterjedése és 1,64 kg-os tömege kényelmes hordozhatóságot garantál, így ebből a szempontból tökéletesen alkalmas a mobilis, mindennapos munkavégzésre. A gyártó azonban nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a karcsú dizájn ne menjen az ellenállóképesség rovására, erről a törekvésről tanúskodik az ütésálló merevlemez és a szénszálas, megerősített LCD-burkolat is. Mint minden más ASUSPRO terméket, a BU400-at is szigorú megbízhatósági próbáknak vetik alá: többek között a panel nyomástűrését, a zsanér erősségét, az ejtési tűrést, az ütődés-túlélést is vizsgálják.


[+]

A 14”-es képátlójú, LED háttérvilágítású panel a szokásos 1366x768 pixeles felbontású, de szerencsére 1600x900 pixeles variáns is található a választható lehetőségek között, sőt 2013 januárjától a BU400A modell is elérhető, amely érintőkijelzővel támogatja a Windows 8 tapogatós képességeit. A középpontban egy Intel Core i5-3317U vagy i7-3517U processzor állhat, azonban nem feltétlenül kell az ebben lapuló HD Graphics 4000 IGP-re bízni a grafikus számításokat, opcionálisan 1 GB-os NVIDIA NVS 5200M dedikált videokártyával fűszerezhető a konfiguráció.


[+]

Alapesetben 4 GB memóriával érkezik majd a BU400, de egy üres SO-DIMM foglalatnak köszönhetően ez utólag akár 8 GB-ra is bővíthető. Az adatok tárolásáról 320 vagy 500 GB kapacitású merevlemez gondoskodik, de 256 GB-os SSD-vel is kérhetjük a masinát. Ultrabook ellenére csatlakoztathatóságára nem lehet panasz, a Gigabit Ethernet (RJ45) mellett D-Sub, HDMI, 3 x USB 3.0 port és a szokásos audioaljzatok sorakoznak. Vezeték nélküli kommunikációra Bluetooth 4.0 és IEEE802.11a/b/g/n Wi-Fi modul áll rendelkezésre. Természetesen egy SD kártyaolvasó és egy HD webkamera sem maradt ki a felhozatalból. Négycellás akkumulátora 53 Wh (3585 mA) kapacitású.


[+]

Üzleti notebookoknál a biztonság is kiemelt fontosságú. A tároló intelligens titkosításos kialakítása rendkívül jó védelmet kínál az adatok számára, miközben a Trusted Platform Module (TPM) és az ujjlenyomat-olvasó még szigorúbban ellenőrzött hozzáférést garantál a bizalmas információk megóvásához. Az Intel Anti-Theft technológia és a Computrace LoJack for Laptops segít az elveszett vagy ellopott noteszgépek visszaszerzésében, valamint távoli adat- és operációsrendszer-zárolással véd a behatolások ellen.


[+]

Megjelenési dátumot és vételárat még nem közölt az ASUS az ASUSPRO BU400 üzleti Ultrabookkal kapcsolatban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés