Hirdetés

Véletlenül kiszivárgott a tapogatós Lenovo ThinkPad X1 Carbon Ultrabook?

A hír nem is lehetne aktuálisabb az olvasók számára, hiszen alig egy bő héttel ezelőtt jelent meg a Lenovo ThinkPad X1 Carbon Ultrabook részletes tesztje. A masina fő érdekességét szénszálas erősítésű kompozit háza adja, minek következtében az X1 Carbon a piacon jelenleg kapható egyik legkönnyebb üzleti Ultrabook. Minőségével bő félmillió forintos vételára ellenére is „Ajánlott” plecsnit vívott ki magának, vagyis egy kifejezetten jól sikerült, prémiumkategóriás Ultrabookot ismerhettünk meg személyében.

Az egyetlen kép alapján a külső nem változik, és valószínűleg jelentősen a belső sem
Az egyetlen kép alapján a külső nem változik, és valószínűleg jelentősen a belső sem.

Valószínűleg a gyártó is tisztában van vele, hogy milyen eszközt tettek le az asztalra, azonban a Windows 8 érkezését a Lenovo sem hagyhatja figyelmen kívül, kénytelen valamennyi szegmens eszközét az új operációs rendszer elvárásaihoz hangolni. A tegnapi napon néhányan kiszúrták, hogy a gyártó hivatalos oldalán felbukkant egy olyan Ultrabook, melynek érkezéséről még csak hírek sem érkeztek. A váratlan vendég a ThinkPad X1 Carbon Touch nevet viselte, ezek alapján nem nehéz kitalálni, hogy vajon milyen céllal született, de vélhetően egy nem tervezett megjelenítésről van szó, mert nem sokkal később már el is tűnt az oldalról.

Így esett a baleset.
Így történt a "baleset". (forrás: Tech2)

A részletes specifikációra nem derült fény a „villámlátogatás” folyamán, de a 14”-es kijelzővel kapcsolatban előkerült a 10 ujjas érintésérzékelés és a HD+ felbontás, ami szinte biztos, hogy most is 1600x900 pixelt jelent. Mivel az érintőkijelzőn és a Windows 8 operációs rendszeren kívül vélhetően nem sok más változás lesz tetten érhető, ezért valószínűleg a „sima” X1 Carbon kiépítései lesznek elérhetők, amelyek többek között Intel Core i7 processzort (HD Graphics 4000 IGP-vel), maximum 8 GB RAM-ot, 128 vagy 256 GB-os SSD-t és Dolby Home Theater v4 hangrendszert tartalmaznak.

A jelek szerint a Lenovo ThinkPad X1 Carbon Touch Ultrabook érkezése még ebben az évben, valamikor decemberben várható. Vételára természetesen nem derült ki a kiszivárgott adatokból, de ha a nem tapogatós modelleket vesszük alapul, vagyis a fél millió körüli területet, akkor nem tévedhetünk túl nagyot.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés