Hirdetés

Megújította GPU IP-it az ARM

Két friss Mali és egy Immortalis dizájn vált licencelhetővé.

Az ARM a májusban leleplezett CPU IP-k mellett a GPU IP-it is frissítette, és az új dizájnok már az ötödik generációs architektúrát használják, amelynek a kódneve nem ismert, de a fő újítása a deferred vertex shading (DVS). Ez lehetővé teszi a geometria hatékonyabb feldolgozását, így a rendszer kevésbé terheli a memória-sávszélességet, amivel energiát lehet megtakarítani. A terhelés csökkenése elérheti a 40%-ot is, ami ultramobil szinten nagy előny lehet. További adalék, hogy az ötödik generációs architektúra jelentősen javítja a HDR leképezés során elérhető teljesítményt.


[+]

A konkrét GPU IP-ket nézve a Mali-G620 maximum 5, a Mali-G720 pedig legalább 6, de legfeljebb 9 multiprocesszort használhat. A sugárkövetéshez tervezett dizájn tekintetében az Immortalis-G720 lesz elérhető, amelyben a multiprocesszorok száma 10 és 16 között lehet. Érdekesség, hogy az ARM már a Mali dizájnokhoz is lehetővé teszi a sugárkövetés gyorsításához szükséges hardver beépítését, de amíg a Mali esetében ez csak opcionálisan kérhető, addig az Immortalis IGP-nek kötelezően tartalmaznia kell a hardveres blokkot.

A fenti fejlesztések már licencelhetők az ARM-tól, és leghamarabb a következő évben érkező ultramobil eszközökben tűnhetnek fel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ARM

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés