Hirdetés

SoC dizájnokat is kínálna az ARM

A vállalat a lehető leggyorsabban szeretne piacképes IP-ket biztosítani a partnereinek.

A Bloomberg információi szerint az ARM – valószínűleg az elsődleges részvénykibocsátásra való tekintettel – újszerű licencekben gondolkodik, amely nem pusztán IP-ket biztosítana a partnereknek, hanem konkrét SoC dizájnokat. Bár a vállalat most is szinte minden fontos komponensre kínál saját megoldást, de ezeket mégis egymáshoz kell terveznie az ügyfélnek, ami a lehetséges licenckonstrukciókat áttekintve nem túl nehéz, de valamennyire időigényes feladat.

Az ARM a SoC dizájnok biztosításával lényegében minimálisra csökkentené azt az időt, ami szükséges lenne a partnerek számára egy új rendszerchip kiadásához. Gyakorlatilag az ARM készen tervezve biztosítaná a saját IP megoldásaival a rendszerchipek jelentős részét, és ezek a részelemek már egymáshoz vannak optimalizálva, illetve ki vannak tesztelve, ami további könnyítés az ügyfelek számára.

Az új lehetőséggel a vállalat igazából arra reagál, hogy a tradicionális ügyfélkör mellett a jövőben egyre több olyan vállalat is tervezhet magának saját rendszerchipet, amelyek ebben nem jártasak. Ilyenek például az autógyártók, esetleg az adatközpontokat biztosító cégek. Számukra nagyon is hasznos, ha az ARM a lehető legtöbb részelemét előre megtervezve kínálja fel egy potenciális lapkának, mivel nagyon kevés befektetéssel, illetve relatíve kis kockázattal tudják maguknak megtervezni a saját rendszerchipjüket.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ARM

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés