Hirdetés

Apró, flashmemóriás tárolók és kiegészítők

Nem fogynak ki az ötletekből a gyártók még az év végén sem. Az érkező ilyen-olyan tárolók közt még véletlen se találhatunk két ugyanolyan darabot. Persze ez jó, hiszen van miből válogatni, és nagyobb eséllyel találja meg mindenki a neki tetszőt. Pendrive-okkal frissítette a kínálatát a Kingmax. Rögtön két típus is érkezik, PD-30 és PD-33 jelzéssel. Mindegyikük 59 x 19 x 11 mm-es méretű, visszahúzható 2.0-s USB csatlakozós, 5 év garanciával kínált termék. Az első csapatba 4 és 8 GB-os versenyzők kerültek, amik fehér-zöld, fehér-ezüst és fehér-narancs színű külsőt kaptak. A PD-33 sorozat már többféle, 2, 4, 8, 16 és 32 GB-os változatokat is tartalmaz, amik fekete-szürke és fekete-narancs színű borításokkal vannak ellátva. Az áruk egyelőre nem derült ki.

Kingmax PD-33 és PD-30 pendrive-ok [+]
Kingmax PD-33 és PD-30 pendrive-ok [+]

Apró flashmemóriás tárolókkal jelentkezett a PNY is. A Micro Slide Attaché modellek nevüknek megfelelően kicsi, 38 x 16 x 5 mm-es méretűek, illetve csatlakozójuk kupak nélküli kialakítású, vagyis visszahúzható. A gyártó szerint 20 MB/s-os átviteli sebességre képesek olvasásnál, írásnál pedig 8 MB/s-os tempót diktálhatnak. Egy év garanciát vállal a PNY rájuk, a 4, 8 és 16 GB-os típusok ára pedig 12, 20 és 35 euró lesz.

PNY Micro Slide Attaché
PNY Micro Slide Attaché

És ha már parányi tárolókról van szó, érdemes a Silicon Power megoldását is szemügyre venni. Maga a termék lényegében egy kártyaolvasó, ami microSD vagy microSDHC memóriakártyákkal használható. A formás külsejű megoldás 2.0-s USB interfészes, 36 x 17 x 8 mm-es, két év garancia vonatkozik rá, az ára pedig egyelőre ismeretlen.

Silicon Power microSD olvasó
Silicon Power microSD olvasó

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés