Hirdetés

Apró tárolók nagy kapacitással

Az örökké megújuló tárolópiacon az év vége felé sem fogynak ki az ötletekből a gyártók, mi több, most indul be csak igazán a termékáradat. Elsőként a lengyel Wilk Elektronik tárolómárkájának, a GoodRAM kínálatába érkezett két pendrive. Az első apró tároló, a 46 x 17 mm-es ZIP eloxált alumínium borítással rendelkezik, érdekessége pedig az újszerű nyitási mechanizmusában rejlik. A termék 4, 8 és 16 GB-os verziókban kapható, maximális átviteli sebessége pedig olvasásnál és írásnál 17, illetve 9 MB/s. A csatlakozója 2.0-s USB. Élettartam garanciát vállal rá a gyártó, az ára viszont ismeretlen.

Wilk GOODRAM ZIP [+]
Wilk GoodRAM ZIP [+]

A másik új termék a GoodRAM CUBE, amely 33 x 12 mm-es méretű, levehető kupakot pedig a ZIP-hez hasonlóan nem tartalmaz, a csatlakozója alumíniumburkolatával védhető. Ez is 4, 8 és 16 GB-os változatokban kapható, és az átviteli sebességek tekintetében sincs változás a fenti modellhez képest. Az élettartam garancia erre is vonatkozik, továbbá sajnos e sorozat árazása sem ismert.

Wilk GOODRAM CUBE [+]
Wilk GoodRAM CUBE [+]

Az S101 után mi más jöhetne, mint az S102, és valóban jön az A-Data jóvoltából egy ilyen típusjelzésű pendrive. A Superior Series következő darabja 3.0-s USB csatlakozóval rendelkezik, olvasásnál és írásnál pedig egészen jó, 68 és 30 MB/s-os tempót képes diktálni. A 72 x 19 x 11 mm-es tároló szürke színű alumíniumborítást kapott, a boltokba pedig hamarosan megérkezik a 8, a 16 és a 32 GB-os kapacitású verziója.

A-Data S102
A-Data S102

Még a flashmemóriás tárolóknál maradva, a Sony három SDHC kártyasorozat érkezését jelentette be. Az Essential Series a belépőszintű modelleket tartalmazza, az Experience Series azjó ár/érték arányúakat, az Expert Series pedig a sebességre kihegyezett típusokat. Az elsőbe Class 4-es tárolók tartoznak, amelyek 2, 4 és 8 GB-os változatokban lesznek elérhetők. A második sorozat tagjai maximum 15 MB/s-os sebességre képesen, és ezek 2, 4, 8, 16 és 32 GB-os kapacitással szerezhetők be. A harmadik széria 8, 16 és 32 GB-os változataival már korábban bemutatkozott. Megjelenésük januárra várható, öt év garanciát vállal rájuk a Sony.

Sony SDHC
Sony SDHC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés