Hirdetés

Formás és formabontó pendrive-ok

Olcsó USB 3.0-s pendrive-ot dob piacra a Supert Talent. Az Express Duo nevű tároló a SuperSpeed csatlakozójának köszönhetően akár 67 MB/s-os adatátviteli sebességet is képes elérni. Az átlagos formájú, kék színű pendrive 8 GB-os verziójáért 14, a 16 GB-osért pedig 29 dollárt kell fizetni. A megjelenésük ebben a hónapban már várható.

Super Talent Express Duo
Super Talent Express Duo

A Buffalo egy, az adatok biztonságát is szem előtt tartó pendrive-ot mutatott be a RUF2-HSC-T személyében. Az apró tárolón lévő fájlok 256 bites hardveres AES kódolással titkosíthatók. A november végén érkező adattároló 55 x 8 x 20 mm-es méretekkel rendelkezik, a 2.0-s USB csatlakozója pedig visszahúzható kialakítású. Egy év garanciával lesz kapható 2, 4, 8, 16, 32 és 64 GB-os verziókban 154 és 694 dollár közötti áron.

Buffalo RUF2-HSC [+]
Buffalo RUF2-HSC [+]

Formabontó az Active Media Products újdonsága, amely ismét csak a pendrive-ok sorát gazdagítja, ám az egyedi típusok körébe ezúttal nem állatos vagy éppen kulcsalakú, hanem töltényre emlékeztető külsejével sikerült bejutnia. A Gold Bullet fantázianevű hordozható, kulcstartónak is beillő tároló burkolata alumíniumból készült, amit rézszínűre festettek. A váz egyébként védelmet nyújt a víz és a rázkódás ellen is. A 2.0-s USB csatlakozója kupakja alatt rejtőzik. A 4 és 8 GB-os változatok ára 12 és 21 dollár, ami talán nem is vészes ezekért a különlegességekért.

Active Media Products Gold Bullet
Active Media Products Gold Bullet

Kártyaolvasóval kombinált flash tároló, név szerint a nanoUSB Dual jelent meg az InnoDisk kínálatában. A termék mindössze 21 x 15 x 10 mm-es méretű, a számítógéphez 2.0-s USB csatlakozójával kapcsolható és microSD vagy microSDHC kártyákat tud kezelni. Olvasni 12 MB/s-mal tud, írni pedig 3 MB/s-mal. Beépített 1, 2, 4, 8, 16 és 32 GB-os memóriája akár 32 GB-os kártyával is kiegészíthető, megduplázva azt. Az ára egyelőre nem derült még ki, ahogy a megjelenés időpontja sem.

InnoDisk nanoUSB Dual
InnoDisk nanoUSB Dual

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés