Hirdetés

Biztonságos flashalapú tárolók

Megjelentek a Silicon Power Industrial sorozatú memóriái. Ezek most inkább kisebb kapacitású tárolók lettek, viszont megbízhatóságuk sokkal nagyobb a hagyományos kártyáknál. Extrém körülmények közt sem kell félteni őket, a gyártó specifikációi szerint ugyanis -65°C-os fagyban vagy akár 100°C-os hőségben is megőrzik a tárolt adatokat, működési tartományuk pedig -25°C-tól 85°C-ig terjed. A kínálat SD típusai 128, 256, 512 MB-os, illetve 1 és 2 GB-os méretekben kaphatóak. A CF-ek között pedig 128, 256, 512 MB-os, valamint 1, 2, 4, 8 és 16 GB-os verziók találhatóak.

Silicon Power Industrial SD és CF kártyák
Silicon Power Industrial SD és CF kártyák

A Green House új SDHC kártyái egy érdekes próbálkozásnak tűnnek, hiszen elég ritka a piacon az ilyen. A hatféle kártya mind 8 GB-os kapacitású, viszont színes burkolatot kaptak: van zöld, kék, lila, rózsaszín, világos- és sötétbarna külsejű tároló. A Class 10-es besorolású SDHC-k átviteli sebessége olvasásnál és írásnál 20, illetve 15 MB/s is lehet. Megfelelnek az SD 3.0 szabványnak, jár hozzájuk tok, az áruk pedig kártyánként 41 dollár.

Green House SDHC színes kártyák
Green House SDHC színes kártyák

Ugyancsak a Green House-tól érkezett a PicoDrive N pendrive, ami a nevének megfelelően apró, hordozható adattároló. Mérete 54 x 18 x 8 mm, kapacitása 32 GB, az ára pedig 77 dollár.

Green House PicoDrive N
Green House PicoDrive N

A flashmemória-alapú tárolóknál maradva a Sharkoon legutóbbi pendrive-ját is érdemes megtekinteni, amely a Flexi-Drive Extreme Duo nevet kapta. A 68 x 21 x 9 mm-es, fekete alumínium házba helyezett termék SLC NAND memóriát használ, kapacitása pedig 16 GB. Az USB 3.0-s csatlakozóján keresztül akár 130 MB/s-os írásra és olvasásra is képes az újdonság a Sharkoon szerint. Már rendelhető, 50 euróért vásárolható meg.

Sharkoon Flexi-Drive Extreme Duo [+]
Sharkoon Flexi-Drive Extreme Duo [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés