Hirdetés

Az AMD speciális szoftverrel költözteti PC-re az androidos alkalmazásokat

Nagyjából egy évvel korábban írtunk először a BlueStacks névre keresztelt programról, melynek célja az Android operációs rendszerre elérhető alkalmazások Windowson való futtatása. A fejlesztés még nem ért teljesen révbe, de az aktuális béta funkcionálisan nagyon jól működik, ám a sebességgel azért akadnak gondok, ami az emuláció tényét tekintve nem meglepő. Az AMD a fejlesztést több millió dollárral támogatta, és a cég most profitálni is szeretne az egész kezdeményezésből. Éppen ezért a mai napon megjelent az AppZone Player névre keresztelt szoftver, mely a BlueStacks LayerCake technológiájára épül, de célirányosan az AMD hardvereire van optimalizálva, hogy a funkcionalitás és a sebesség a lehető legjobb legyen. Az AMD ráadásul számos Androidra írt programot optimalizált verzióban kínál az AppZone-on belül, ami még tovább javítja az elérhető sebességet. A specifikusan optimalizált alkalmazásoknak a száma a jövőben természetesen nőni fog.

Az AMD AppZone Player ingyenesen letölthető az alábbi linkről, és számos Windows operációs rendszerre telepíthető, de a vállalat a Windows 7-et és 8-at ajánlja a tökéletes működéshez. Természetesen az AMD a saját termékeit támogatja, így a legjobb eredmény csak úgy garantálják, ha modern Radeon grafikus vezérlő van a PC-n belül – ez lehet integrált vagy dedikált is. A Vision APU-k természetesen speciális optimalizálásban részesültek. Fontos, hogy a processzor Intel vagy esetleg VIA által fejlesztett megoldás is lehet, ha egy Radeon GPU van mellette. A szoftveres oldalon még követelmény egy friss Catalyst driver, de ez megszokott, hiszen eleve érdemes a legfrissebb eszközillesztőket használni.

Az AMD szoftvere egyébként mindazokat a funkciókat felkínálja, amelyeket a BlueStacks alkalmazás, vagyis teljesen kiválthatja azt. Fontos megjegyezni, hogy maga az AppZone Player elméletben Radeon grafikus vezérlő nélkül is működőképes lehet, de specifikusan AMD Radeonra, illetve az AMD OpenGL driverére van optimalizálva. Ennek megfelelően Radeon nélkül érdemes a BlueStacks saját szoftverét használni, amivel jobb lehet a sebesség, még akkor is, ha csak béta programról van szó.

Az AMD az AppZone Player startja mellett elmondta, hogy az OEM partnerek előtelepítve kínálják majd az alkalmazást a Vision APU-t használó, Windows 7 és 8 operációs rendszerrel szállított PC-khez.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés