Hirdetés

Frissítve: nem tűnnek el a DFI csúcskategóriás alaplapjai

Hamarosan befejezi az asztali számítógépekbe szánt alaplapok forgalmazását a Diamond Flower Information, ismertebb nevén DFI – legalábbis ezt írja az X-bit labs weboldal a spanyol nyelvű ChileHardware értesüléseire hivatkozva. Bár az információt hivatalos forrásból egyelőre nem erősítették meg, a piaci viszonyok változásából adódó helyzetet figyelembe véve nem lenne meglepő, ha a DFI-hez hasonló kisebb márkák fokozatosan elhagynák ezt a szegmenst.


A DFI legutóbbi nagy dobása, az nF590 SLI-M2R

A cég az elmúlt években leginkább a tuningosok, illetve igényes házi gépépítők számára fejlesztett LanParty alaplapszériájával vívott ki elismerést, ám az utóbbi hónapok piaci trendjei kedvezőtlenül hatottak a vállalatra, amely így sem piaci részesedését, sem eladásait nem tudta növelni. A DFI-nél ezért a hírek szerint nemrég úgy döntöttek, hogy inkább a stabilabb anyagi bevétellel és kevesebb fejlesztési ráfordítással járó ipari szegmensre koncentrálnak.

Az alaplappiac erős konszolidálódását jól jellemzi, hogy az elmúlt egy-másfél évben több cég is egyesült, részesedést vásárolt kisebb cégekben vagy bejelentette ennek szándékát, így többek közt a Walton részesedést szerzett a Chaintechben (melyről azóta újra az a pletyka járja, hogy eltűnik az alaplapmárkák sorából), az USI megvette az Abitot, a Gigabyte pedig vegyesvállalatot hoz létre az Asusszal. Ezek a folyamatok legtöbbször mind a kisebb gyártók vagy márkák piaci részesedésének csökkenését eredményezik, így ezeknek a cégeknek sokszor nem marad más választásuk, mint a visszavonulás.

Frissítés: A DFI ma este cáfolta a tegnap megjelent lapértesüléseket, miszerint a vállalat elhagyná a PC-s alaplappiacot, ezzel megszűnne a közkedvelt LanParty és Infinity márkájú alaplapok fejlesztése és forgalmazása. Zach Schreiber, a DFI szóvivője közölte, hogy a vállalat ütemterve jelenleg a jövő év végéig tartalmaz új alaplapokat, a fejlesztők pedig folyamatosan dolgoznak új projekteken. A téves információk egy félreértés révén kelhettek szárnyra; mint kiderült, a DFI a belépőszintű alaplapok fejlesztését és forgalmazását fejezi be a jövőben, a közép- és felsőkategóriás termékvonalakat ez a változás nem érinti.

  • Kapcsolódó cégek:
  • DFI

Előzmények

Hirdetés