Hirdetés

Aktualizálta ultrahordozható álomgépét a Sony

Egyelőre csak Japánban lesz kapható, de hamarosan az Egyesült Államokban, majd vélhetőleg Európában is forgalomba kerül a Sony VAIO TX noteszgép-szériájának legújabb tagja, a TX3 modellcsalád, mely az aktuálisan elérhető legfejlettebb technológiát nyújtja az ultrahordozható notebookok mezőnyében.

Az ultraalacsony feszültségű Pentium M processzort tartalmazó TX2 széria utódja egy ponton újult meg lényegesen az elődhöz képest; a Dothan magos CPU-t itt egy (amúgy szintén alacsony üzemfeszültséget kívánó) Core Solo vagy Celeron M típus váltja fel, míg előbbiből 1,06 vagy 1,2 GHz-es órajelű példányok állnak rendelkezésre a különböző konfigurációkban, utóbbiból 1 GHz-en ketyegő modellt szerelnek a TX3-ba. További, említésre méltó eltérés a korábbi típushoz képest, hogy a TX3-at a Sony felszerelte egy digitális adások vételére is alkalmas TV-tunerrel, valamint ujjlenyomat-azonosítóval is.

Az új ultrahordozható gép elődjéhez hasonlóan 11,1 hüvelykes, LED háttérvilágítású, 1366x768 pixeles natív felbontással rendelkező kijelzőt kapott, a gépbe alapesetben 512 MB memória és maximum 80 gigabájtos merevlemez kerül, szériatartozék továbbá a beépített super-multi DVD-író, a 802.11a/b/g szabványokat ismerő WLAN vezérlő, valamint a Bluetooth 2.0+EDR normákkal kompatibilis kommunikációs modul és a 3 az 1-ben kártyaolvasó.

A Sony VAIO TX3 tömege mindezekkel együtt csupán 1,27 kilogramm, az akkumulátoros üzemidő pedig az energiatakarékos processzornak és megjelenítőnek köszönhetően elérheti a 10 órát (Core Solo CPU-kkal) vagy a 7 órát (Celeron M processzorral). Az új ultrahordozható notesz négyféle színben lesz kapható, Japánban az induló ár a hírek szerint 2000 dollárnak megfelelő jen lesz (ez átszámítva körülbelül 427 000 forintnak felel meg).

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés