Hirdetés

Sony VAIO AX: a moduláris multimédiás

Új noteszgép-sorozat jelent meg a Sony nevével fémjelzett VAIO mobilszámítógépek szerteágazó kínálatában. A VAIO AX Digital Studio sorozat a gyártó első mobil multimédia centere, melyről mind kiépítése, mind a mellékelt szoftverek tekintetében egyértelművé válik, hogy a vállalat ezúttal nem az üzleti szféra igényeit vette alapul a fejlesztés során.

Az AX széria a bejelentésekor mindössze egy tagból áll, a VGN-AX570G típusjelzésű hordozható számítógép ugyanakkor átlag feletti teljesítményt és szolgáltatásokat nyújt. A notebook az Intel második generációs Centrino mobilplatformjára épül, a gép processzora egy Pentium M 750 kódjelű, 1,86 GHz-es órajelen ketyegő példány, mely 533 MHz-es rendszersínen keresztül kapcsolódik az i915PM lapkakészlethez, illetve azon keresztül a szintén 533 MHz órajelű, összesen 1 gigabájtnyi DDR2 memóriához.

A VGN-AX570G-t 17 hüvelykes, WXGA (1440x900) pixeles felbontású XBRITE panellel szerelik, melynek meghajtásáért az ATI 256 MB memóriával ellátott Mobility Radeon X700-as vezérlője felel. A gépet a kategória legnagyobb tárhelyet biztosító háttértárával, egy két merevlemezből álló, összesen 160 GB kapacitású, 5400 fordulat/perces motorral szerelt, SATA csatolószabványú háttértárral látták el, az optikai egység pedig az egyik leggyorsabb noteszgépekbe szerelhető példány, mely akár kétrétegű DVD-k megírására is képes.

Az új széria igazi ékessége mégis a modulárisan bővíthető oldalsó rekesz, mely más gyártók csúcsmodelljeihez hasonlóan optikai meghajtót, plusz merevlemezt vagy akár TV-tunert is rejthet. A multimédiás funkciókat a Windows XP Media Center 2005 operációs rendszer fogja össze, a szoftvercsomag része továbbá számos saját fejlesztésű videovágó, hangszerkesztő és mastering alkalmazás, melyek segítségével a tulajdonos nemcsak lejátszhat, de rögzíthet is HD video tartalmakat.

A biometrikus ujjlenyomat-azonosítót, webkamerát, vezetékes és vezeték nélküli hálózati vezérlőket is tartalmazó VGN-AX570G közel 2300 dolláros, azaz átszámítva mintegy 487 000 forintos áron kerül forgalomba a tengerentúlon. Aki kész ennyi pénzt áldozni a Sony első mobil multimédia-központjára, máris leadhatja előrendelését a cég webáruházában.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés