Hirdetés

Új ultrakönnyű notesszel jelentkezik a Sony

A Sony bemutatta új ultrakönnyű noteszgépét, amely egyebek mellett szénszálas borításának köszönheti mindössze 1,25 kilogrammos tömegét. A VAIO TX sub-notebook 11,1 hüvelykes, 1366x768 pixel felbontású, széles X-Black kijelzővel rendelkezik, és minthogy az Intel kis fogyasztású Pentium M ULV processzora köré épül, akkumulátoros üzemideje a 7 órát is meghaladja.

A TX1 széria ezüst-fekete és fehér színű változatokban is kapható, az Európában elsőként piacra kerülő modellek azonban nemcsak megjelenésükben, hanem egyes alkatrészeikben is különböznek. A fekete fedlappal rendelkező VGN-TX1XP szíve egy 1,2 GHz-es Pentium M ULV 753 processzor, DDR2 típusú rendszermemóriája alapkiépítésben 1 GB. A fehér VGN-TX1HP egy 1,1 GHz-es Pentium M ULV 733 processzort és 512 MB DDR2 RAM-ot tartalmaz, cserébe fél órával hosszabb, maximum 7 óra 45 percnyi akkus üzemidőt biztosít.

Közös jellemzője a két típusnak, hogy 60 GB-os SATA merevlemezt, kétrétegű DVD-ket is író optikai egységet, 802.11b/g szabvány szerinti WLAN-vezérlőt és Bluetooth interfészt is tartalmaznak. A Sonynak mindezt sikerült egy olyan házba belesűrítenie, melynek vastagsága elöl 25 mm, hátul pedig 34 mm. A TX-ek rendelkeznek USB 2.0, Firewire portokkal, VGA-kimenettel, valamint MS és SD memóriakártyákat kezelő olvasóval. Az Instant-On funkció révén az operációs rendszer indítása nélkül lehet lejátszani DVD-t vagy CD-t, illetve nézegetni fotókat.

Az októbertől megvásárolható VGN-TX1XP ajánlott ára 2499 euró, a VGN-TX1HP pedig 1999 euróért lesz beszerezhető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés