Hirdetés

Sony szubnotesz lyukaskezű üzletembereknek

Új, elsősorban üzletembereknek szánt strapabíró notebookot jelentett be a minap a Sony európai divíziója. A VAIO G11 sorozatú hordozható számítógépek - bár elsőre a többi szubnoteszhez hasonlóan törékenynek tűnnek - a szénszálas erősítésű háznak köszönhetően fokozottan ellenállnak a nagyobb ütődéseknek: a gépeknek a gyártó közleménye szerint egyméteres magasságból leejtve sem esik komoly baja.

A VAIO G11 a mobilitást előtérbe helyező felhasználók álmát testesítheti meg, a 12 hüvelykes, LED háttérvilágítású, XGA (1024x768 pixeles) felbontású kijelzővel felszerelt notesz ugyanis egy ultra alacsony fogyasztású, 1,33 GHz-en ketyegő Core Solo CPU-t tartalmaz, azaz az Intel választékában jelenleg előforduló leginkább energiatakarékos processzorok egyikével látták el. A CPU-t a szintén kedvező energiafogyasztási mutatókkal rendelkező 945GMS chipset köti össze az 1 vagy maximum 2 gigabájtnyi memóriával, alapfelszereltség továbbá a 100 GB-os, rezgéselnyelő borítással rendelkező merevlemez, a multinormás DVD-író, valamint a 802.11a/b/g szabványokat ismerő WLAN vezérlő. A VAIO G11-es konfigurációkat mindezen felül Gigabit Ethernet vezérlővel, kártyaolvasóval, ujjlenyomat-azonosítóval és TPM biztonsági rendszerrel is felvértezi a Sony.

Az ütésálló, 27,7 x 21,5 x 2,3-2,5 centiméteres befoglaló méretekkel rendelkező, mindössze 1,12 kilogrammos szubnotesz akkumulátoros üzemidejét egyelőre nem hozta nyilvánosságra a Sony. Nem tudni továbbá azt sem, hogy az újdonságok mikor kerülhetnek először forgalomba és mennyit kérnek majd értük. A VAIO G11-es modellekre a Windows Vista Business változatát telepíti a gyártó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés