Hirdetés

Aktualizálta MacBookjait az Apple

A MacBook Pro noteszgépek választékának október végi frissítése után az Apple modernizálta az olcsóbb, konzumer szegmensbe szánt MacBook hordozható számítógépeit is. Az idén májusban debütált széria új típusai a korábbi modellekhez képest egy lényeges ponton újultak meg: Core Duo helyett immáron Core 2 Duo CPU-t hordanak a csillogó kasztni alatt. A három típus közül kettőben mindezen túl nagyobb kapacitásúra cserélték a merevlemezt, és kétszeresére bővítették a rendszermemóriát, más változást azonban nem végeztek a gépek konfigurációján. A MacBookok árát a termékvonal modernizálása – az Apple szokása szerint – nem érintette.

Az új MacBookokba típustól függően 1,83 és 2 GHz-es Core 2 Duo CPU-t szerelnek, mindemellett a korábbiakkal ellentétben már csak a legolcsóbb alaptípus memóriája maradt 512 MB, a középső és a legerősebb modellbe 1 GB rendszermemóriát épít a gyártó. Utóbbi két konfiguráció nagyobb kapacitású merevlemezt is kap, így ezek mostantól rendre 80 és 120 GB-os tárhellyel kerülnek forgalomba. A gépek közös vonása maradt a 13,3 hüvelykes kijelző, melyet az Intel lapkakészletébe integrált GMA950-es grafikus motorja hajt meg, nem változott továbbá a szériatafelszereltség sem; az iSight webkamera, a FireWire port, két USB kapu, DVI, VGA és S-Video kimenetek, valamint a gigabites LAN-vezérlő, a Wi-Fi és Bluetooth adapterek és a MagSafe rendszerű töltő mindhárom konfigurációnál megtalálható.

Az Apple megújult MacBookjai változatlan áron, azaz rendre 1099, 1299 és 1499 dollárért vásárolhatók meg a vállalat tengerentúli szaküzleteiben és internetes webáruházában.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés