Hirdetés

Nyártól nagyképűvé válhat a MacBook

A második negyedévtől (vélhetőleg májusban) több szempontból is változik majd az Apple népszerű MacBook noteszgépcsaládjának kiépítése, legalábbis ezt írja a tajvani DigiTimes híroldal gyártói forrásokra hivatkozva. A legszembetűnőbb változás a notebookok kijelzőjét érinti majd, ekkor várható ugyanis az első, 15,4 hüvelykes képátlójú TFT-vel szerelt MacBookok megjelenése.

Az Apple jelenleg három különböző, Intel CPU-val szerelt MacBook modellt kínál az 1099 és 1499 dollár közti ársávban – kedvező áruk és relatíve nagy teljesítményük miatt ezek a cég legkeresettebb noteszgépei. A különböző MacBook modellekbe ugyanazt a 13,3 hüvelykes, WXGA (1280x800 pixeles) felbontású TFT-t szereli a gyártó (meg nem erősített információk szerint az Asus) – ezen változtatna a második negyedévben az Apple, így a kínálatban a 13,3 hüvelykes TFT-vel ellátott modellek mellett vagy azok helyett megjelennének a nagyobb képátlójú monitort tartalmazó típusok.


MacBook, ahogy ma látjuk

Az elsősorban profiknak szánt MacBook Pro termékcsalád tagjai közt a kezdetektől létezik 15,4 hüvelykes megjelenítővel felszerelt típus, illetve ennél nagyobb képátlójú TFT-t tartalmazó modell is. Bár a MacBook Pro modellek drágábbak a MacBook széria tagjainál, a felár ezúttal nem a kijelző méretéből adódik, a 15,4 inches panelek ugyanis olcsóbbak az azonos felbontású 13,3 hüvelykes példányoknál.

A második negyedévben érkező, megnövelt képfelületű kijelzőt tartalmazó MacBookok a hírek szerint egy másik szerződéses gyártótól érkeznek majd, egyben igen valószínű, hogy a típusmódosítás az Intel új mobil platformjának májusi debütálásakor válhat aktuálissá.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés