Hirdetés

Durván miniatürizál a VIA

A VIA bejelentette, hogy lefektette a Mobile-ITX formátum alapjait, mely a világ legkisebb méretű számítógépmodulját eredményezi majd. A szabvány hat centiméter széles alaplapot engedélyez, amin megtalálható lesz a processzor, az integrált grafikus maggal rendelkező vezérlőhíd és a rendszermemória.

A Mobile-ITX formátumú alaplapokhoz többféle I/O kiegészítő választható, melyek eltérő kimeneteket és interfészeket kínálnak az igényeknek megfelelően. Az audiovezérlővel felszerelhető I/O modulok többek között támogathatják a PCI Express csatolót, az USB, az IDE, a COM és a PS/2 interfészt, valamint a CRT és TTL LCD kimenetet. A HDMI, a DVI és az LVDS portok opcionálisan elérhetők.


[+]

A szabvány maximum 5 wattos fogyasztással rendelkezik, így kis helyigényű, passzív hűtés is alkalmazható. A számítógépmodul két darab 120 tűs konnektoron kapcsolódik az I/O alaplaphoz, mely a szabvány szerint 6 x 9 cm-es mérettel rendelkezik, de a VIA a későbbiekben készíteni fog Mini-ITX formátumú I/O kiegészítőt.

Az első Mobile-ITX modul jövőre kerül piacra. Az előzetesek alapján a rendszer az 1 GHz-es órajelen üzemelő VIA C7-M ULV processzort alkalmazza a VIA VX820 vezérlőlapka társaságában. Ebben a chipben az integrált grafikus mag szerepét az S3 Chrome HC3 tölti be, mely az 512 MB kapacitású DDR2-es rendszermemóriából csípi le a saját részét.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés