Hirdetés

A QNAP bemutatta az éppen aktuális RAID bővítőegységét

A gyártó még harmatos termése a négyfiókos TR-004 DAS kisebbik testvére.

A QNAP piacra dobta legújabb kétfiókos, hardveres RAID megoldását, melyet NAS bővítményként vagy szimpla RAID tárhelyként is használhatunk Windows, macOS és Linux platformokon egyaránt. A TR-002 névre hallgató eszköz 10 Gbps-os USB 3.1 Gen 2 Type-C csatlakozóval kapcsolódik a számítógéphez, miközben a beléhelyezett meghajtókat egyedi-, JBOD- és RAID 0/1 konfigurációkban képes munkára fogni, mely konfigurációk között az apparátus hátulján elhelyezkedő DIP kapcsolóval válthatunk.


[+]

A QTS szoftveres segítségével (egészen pontosan a Storage and Snapshots applikációval) be tudjuk állítani a RAID paramétereket QNAP NAS-unk számára, míg ha egyszerű külső adattárként használjuk a drágát, akkor az Ablakos-Almás vizeken evezve az External RAID Manager Utility programnak hála könnyedén monitorozhatjuk a lemezek integritását, megváltoztathatjuk RAID beállításainkat, naplófájlokban szemezgethetünk vagy éppen frissíthetjük a ketyere firmware-jét. Ahogy az általában lenni szokott, 3,5, illetve 2,5 hüvelykes SATA merevlemezekben/SSD-kben gondolkodhatunk, de értelemszerűen csak azonos típusú diszkeket tudunk tömbbe implementálni.


[+]

A TR-002-es frontrészén a négy állapotjelző LED társaságában egy lemezkiadó- és egy másolás gombot is találhatunk, ám ezek rendeltetésszerű működtetéséhez a már korábban is említett QTS szükségeltetik. Ha érdekeltek lennénk a vásárlásban, nem kell álmatlanul forgolódnunk az ágyban, hiszen a termék körülbelül 150 dollár ellenében már elérhető státuszban leledzik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • QNAP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés