Hirdetés

Hibrid NAS-t villantott a QNAP

A TS-977XU egyszerre használ hagyományos merevlemezt és SSD-t, ezzel növelve a rendszer átlagos teljesítményét.

A QNAP hétfőn bemutatta első hibrid felépítésű NAS szerverét, mely a TS-977XU nevet kapta. Az 1U méretű eszköz lelke az AMD Ryzen 3 1200 és Ryzen 5 2600 lehet, alap felszereltségi szinten 4 GB rendszermemóriával, ami igény szerint tovább bővíthető DDR4 Long-DIMM modulokkal, egészen 64 GB-ig. A rendszer összesen 9 SATA meghajtót képes fogadni, melyek közül négy darab 3,5 hüvelykes, öt pedig 2,5 hüvelykes lehet. A merevlemezek és SSD-k együttes munkájának köszönhetően lehetőségünk van gyorsítótárazásra, illetve a Qtier nevű auto-tiering funkció használatára, mely automatikusan optimalizálja az adattárolók kihasználtságát a lehető legnagyobb sebesség elérése érdekében.


[+]

Ha már a sebességnél tartunk, mindenképp érdemes kiemelni a két darab Mellanox ConnectX 10 Gigabites Ethernet csatlakozót, ami a szintén jelenlévő dupla GbE portot kevésnek érző felhasználók számára lehet jó hír. A hátoldalon ezek mellett találunk még 4 db USB 3.1 és 1 db USB 3.1 csatlakozót, valamint egy PCI Express 3.0 foglalatot. Utóbbi jó szolgálatot tehet abban az esetben, ha hálózati kártyát, USB bővítőkártyát, vagy például alacsony profilú grafikus kártyát szeretnénk az eszközbe szuszakolni.


[+]

Szoftveres oldalról szintén el van eresztve a TS-977XU, a gyártó saját, QTS 4.3.4. operációs rendszere támogatja például a Virtual QTS-t, amivel virtuális gépeket hozhatunk létre a NAS szerveren. Kapunk továbbá VJBOD támogatást, használhatjuk a QRM+ távfelügyeleti platformot, testre szabhatjuk a különböző biztonsági mentési megoldásokat, ha pedig ez nem lenne elég, szemezgethetünk a QNAP saját alkalmazásboltjából letölthető rengeteg szoftver közül.


[+]

A Ts-977XU már elérhető a gyártó partnereinél, a Ryzen 3 1200 processzorral szerelt verzió önálló, vagy redundáns tápegységgel is választható, míg a Ryzen 5 2600 processzort rejtő modell csak utóbbival kérhető. A gyengébbik verzió szimpla tápegységgel és 4 GB memóriával nagyjából 1800 font körüli áron vásárolható meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • QNAP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés