Hirdetés

750 gigabájtos WD merevlemezek a vállalati szektornak is

Másfél hónappal a háromnegyed terabájt tárolókapacitást nyújtó, Caviar SE16 családba tartozó merevlemezek útnak indítása után a Western Digital bejelentette, hogy a vállalati szektor számára is szállítja első, 750 GB kapacitású HDD-it. A WD RE2 (Raid Edition) termékcsaládba tartozó tárolóegységeket elsősorban kritikus feladatokat ellátó PC-kbe és munkaállomásokba szánja a gyártó, a HDD-k ennek megfelelően legfőképpen átlagon felüli megbízhatóságukkal emelkednek ki a mezőnyből.

Akárcsak a korábbi példányok, a 750 gigabájt adat tárolására képes, WD7500AYYS típusjelű RE2 merevlemezek nevüknek megfelelően fokozott hatékonysággal képesek együttműködni bizonyos RAID-vezérlőkkel, noha adatkezelési és adatelérési tempójuk nem feltétlenül különbözik számottevő mértékben a fogyasztói szegmensbe szánt Caviar SE16 széria tagjaitól. A Serial ATA-300 interfésszel ellátott HDD a korábbi modellekhez hasonlóan 7200 fordulat/perces motorral és 16 megabájt puffermemóriával felszerelve érkezik, valamint ezt a típust is felruházzák a merevlemez fejét és a lemeztányérokat kikapcsolt állapotban hatékonyabban védő SecurePark, a kiegyensúlyozottabb motorfelfüggesztést szavatoló StableTrac, valamint az aktuátor mozgását optimalizáló IntelliSeek technológiákkal.

A WD RE2 merevlemezcsalád 750 gigabájtos csúcsmodelljét már szállítja a gyártó. Az adattároló javasolt végfelhasználói árát 265 dollárban határozza meg a Western Digital, mely az ebben a szériában standardnak számító öt év jótállással dobja piacra az újdonságot.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés