Hirdetés

Szűk szegmenst céloz a WD új eSATA-s külső tárolója

DVR Expandernek nevezi új, My Library Video Edition márkanéven forgalomba hozott külső merevlemezét a HDD-piac egyik éllovasaként jegyzett amerikai Western Digital. Az 500 gigabájt kapacitást nyújtó tárolóegység a WD választékában elsőként kizárólag eSATA interfésszel rendelkezik, és mint olyan teljes mértékben kihasználja a Serial ATA csatolószabványban rejlő lehetőségeket. Üröm az örömben, hogy a My Library Video Edition-t a gyártó eredetileg egy az Egyesült Államokban forgalomba hozott asztali digitális videofelvevőrendszer (DVR) exkluzív kiegészítőjének szánta.


DVR Expander: eSATA a videósoknak

Az 500 gigabájtos háttértárnak köszönhetően a Scientific Atlanta 8300-as családhoz tartozó DVR-ek további 300 órányi standard minőségű és 60 órányi HD minőségű adást képesek rögzíteni. A Western Digital szerint a My Library Video Edition mindazonáltal elméletileg bármely olyan digitális képrögzítésre alkalmas set top boxhoz csatlakoztatható, mely rendelkezik eSATA porttal és ennek használatát engedélyezte is a szolgáltató. Az adattároló – bár a gyártó ezt csak egy rövid kitérőben említi – természetesen azokkal a számítógépekkel is együttműködik, melyeken szintúgy megtalálható a külső Serial ATA port. A videofelvevő által rögzített tartalmak ilyenkor nem érhetők el a számítógépen, a Scientific Atlanta készülékei ugyanis DRM rendszert használva, és kódolva helyezik el a felvett anyagokat az adattárolón.

A Western Digital My Library Video Edition egyelőre csak a gyártó saját webboltjában rendelhető. A külső adattárolóért cserébe 200 dollárt kell fizetni a tengerentúlon.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés