Hirdetés

Háromnegyed terabájtos HDD-k már a WD-nél is

A Western Digital tegnap jelentette be, hogy nagy volumenben szállítja jelenleg elérhető legnagyobb kapacitású, asztali számítógépekbe és nagy kapacitású adattároló megoldásokba szánt merevlemezeit. Az amerikai merevlemezgyártó a piacvezető Seagate és ázsiai konkurenciája, a Hitachi Global Storage Technologies után harmadikként hozakodott elő háromnegyed terabájt, azaz mintegy 750 GB adat tárolására alkalmas HDD-vel.

A 3,5 hüvelykes Caviar SE16 család legnagyobb kapacitású tagjaként napvilágot látó WD7500AAKS típus a hasonló méretkategóriájú modellekkel megegyezően már a merőleges adatrögzítési technológiából fakadó előnyöket kamatoztatja. A WD legnagyobb kapacitású asztali merevlemezét a család többi tagjához hasonlóan 7200 fordulat/perces motorral és 16 MB puffermemóriával látják el, a HDD-k Serial ATA II interfészen kommunikálnak a rendszerrel.

Az új típus számos, a Western Digital által már korábban bevezetett technológiát átörökít a régebbi modellektől, így a 750 GB-os változatot is felruházzák a merevlemez fejét és a lemeztányérokat kikapcsolt állapotban hatékonyabban védő SecurePark, a kiegyensúlyozottabb motorfelfüggesztést szavatoló StableTrac, valamint az aktuátor mozgását optimalizáló IntelliSeek technológiákkal.

A WD Caviar SE16 merevlemezcsalád 750 gigabájtos tagjai napokon belül megérkezhetnek az üzletekbe, illetve a PC-gyártókhoz. Az adattárolók javasolt végfelhasználói árát 249 dollárban (átszámítva körülbelül 46 200 forintban) határozza meg a Western Digital.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés