Hirdetés

Samsung The Frame 2023 teszt - QLED tévé matt képernyővel

Eljutott hozzánk a Samsung különleges televíziójának legfrissebb verziója. Megvizsgáltuk, hogy mire képes.

Samsung The Frame 2023

2017-ben döntött úgy a Samsung, hogy szokatlan kialakítású televíziókkal lép színre, és ennek köszönhetően került be a cég termékkínálatába a The Frame nevű készülék. A koncepció a jelek szerint sikeres, hiszen a vállalat időről-időre frissíti a modellt, amelynek 2023-as, azaz legújabb változata érkezett meg hozzánk.

Samsung The Frame 2023
Samsung The Frame 2023 [+]

Dizájn

A The Frame televíziók nagy extrája, ami igazán kiemeli e modelleket a tömegből, hogy mágneses keretük egyszerűen cserélhető. A felhasználó számos különböző színű, textúrájú változat közül választhatja ki a legszimpatikusabbat, amelyet egyszerűen felpattinthat a fém készülékházra, így a Samsung The Frame megjelenése egyedivé tehető.


[+]

A keretek nagyon hasonlítanak arra, mint amikkel a hagyományos festményeknél, faliképeknél találkozhatunk, ami nem véletlen, hiszen konkrétan az volt a gyártó célja, hogy a tévé ezeket idézze meg. Sajnos a tesztpéldányhoz nem kaptunk egyetlen ilyen keretet sem, de korábban már próbáltuk ezt a módszert, és akkor kiválóan működött a dolog.

E kialakítás miatt egyébként a káva a megszokottnál vastagabb, illetve nincs is egy síkban a kijelzővel, eltérően a mai modern készülékektől, így a felerősíthető keret nélkül azért kicsit ódivatúnak tűnik. E tévét alapvetően a falra szánja a cég, és a dobozában található is egy konzol, amellyel hézagmentesen simul a függőleges felületre a készülékház. Mellékelnek két kis tappancsot is, amelyekkel lábra állítható, ha nem szeretnénk a falra tenni. A lábak stabilan tartják a képernyőt, azonban annak forgatását vagy döntését nem teszik lehetővé.


[+]

Teljesen logikus módon a Samsung döntéshozói úgy határoztak, hogy a ki- és bemeneteket egy külső dobozon helyezik el, és ehhez a cég rendelkezik is a szükséges technológiával a One Connect Box nevű megoldás formájában. Ezen található négy darab HDMI 2.1, két USB 2.0, Ethernet, optikai digitális audió és egy USB Type-C csatlakozó, ami kizárólag egy külső kamera (ilyen kiegészítőt nem kaptunk, nem tudtuk kipróbálni) csatlakoztatására szolgál. Illetve magától értetődően a digitális tévéadások fogadásához szükséges CI+ slotot sem spórolták le róla.

[+]

Főbb paraméterek
Samsung The Frame 2023 (QE55LS03BGUXXH)
Panel Samsung QLED (10 bit), 120 Hz, AMD FreeSync Premium Pro
Háttérvilágítás Edge-LED
Képernyőméret 55 hüvelyk (139 cm)
Felbontás 4K (3840x2160 pixel)
HDR támogatás Igen (HDR10, HDR10+, HLG)
Maximális kontrasztarány 5100:1
Maximális fénysűrűség ~745 cd/m²
Input lag 15,6 ms
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Dynamic, Eco, Film, Filmmaker, Normál (PC-hez csatlakoztatva: Grafika, Szórakozás)
Hangbeállítások Hangosított, Normál
Hangrendszer 2.0.2 csatornás, 40 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T/-C/-S2
Interfész 4 db HDMI 2.1, 2 db USB 2.0, digitális audió, Ethernet, USB Type-C, CI+ slot,
Extrák Tizen okostévérendszer, médialejátszó, böngésző, netes alkalmazások futtatása, kislexikon, HDR támogatás, háttér mód, Bluetooth 5.2, Wi-Fi 802.11.ac, OTS, cserélhető keret, falikonzol
Teljesítményfelvétel Normál módban: 166 watt; készenléti üzemmódban: 0,22 watt
Méret Talppal: 1456,8 x 868,9 x 260,9 mm
Talp nélkül: 1456,8 x 831,9 x 24,9 mm
Tömeg Talppal: 22,8 kg
Talp nélkül: 22,4 kg
Gyártó honlapja www.samsung.hu
Termék honlapja Samsung The Frame 2023 (QE55LS03BGUXXH)
Fogyasztói ár kb. 400 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés