Hirdetés

IFA 2023: jön az új Samsung The Freestyle mobil projektor új változata

Meg is néztük a terméket működés közben! Ráadásul a The Freestyle 2Gen Magyarországra is megérkezik majd.

A Samsung tavaly dobta piacra kompakt, hordozható projektorát. A The Freestyle nevű terméket pedig imádták a népek, és nem is lehetett kérdés, hogy érkezik a folytatás. A cég IFA 2023 szakkiállításon mutatta be az új változatot, amely a fantáziadús Samsung The Freestyle 2Gen névre hallgat.


[+]

A terméket sikerült megnézni működés közben, és ennek alapján igazán komoly változásokról nem tudunk beszámolni. A kialakítás maradt nagyon hasonló, azaz továbbra is egy reflektorra emlékeztető, kicsi, könnyű, igen mobilis termékről van szó, amellyel egyszerűen lehet vízszintesen, függőlegesen, vagy akár ferdén vetíteni.

A fényerőn sem változtattak, ami azt jelenti, hogy egy sötét sátorban, szobában vagy lakóautó belsejében abszolút élvezhető a kép, de egy világosabb helyiségben már nem sok minden látszódik belőle. A színek és a mozgásmegjelenítés rendben van, de ezekkel már az előző verzió esetén sem volt semmi gond. A felbontás maradt Full HD, a képfrissítési ráta pedig 60 Hz.

Komolyan ráfeküdtek viszont arra, hogy felhasználóbarátabb legyen, hiszen többek között 22 százalékkal gyorsult a grafikus kezelőfelület, és 59 százalékkal hamarabb tölti be az applikációkat. A fejlesztés megkapta a Smart Edge Blending funkciót, amely fekvő- és álló elrendezést kínál, így két második generációs Freestyle projektor egymás mellé vetítve vízszintesen 160 hüvelyk, függőlegesen pedig 120 hüvelyk átmérőjű képet eredményez. A Samsung munkatársaitól azt az információt kaptuk, hogy a készülék Magyarországon is elérhető lesz, de külföldön már előrendelhető 800 dolláros, azaz durván 280 000 forintos áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés