Hirdetés

Processzorhűtők LGA775 foglalathoz

GlacialTech Igloo 5600

A szokatlan külsejű Turbine után a GlacialTech mérnökei hagyományosabb formát választottak hőcsöves Pentium 4 hűtőjüknek. Az Igloo 5600 az alaplappal párhuzamosan dolgozó nyolc centiméteres ventilátort kapott, mely négy, hőcsővel támogatott alumínium bordán hajtja át a levegőt.

A hűtő alsó részére került egy kisebb borda is.

A csövek bekötése kellően szoros, négy csavar gondoskodik a biztos tartásról. Talán a borda lamellái lehetnének ritkábbak, tapasztalataink szerint a sűrű felállás inkább nagy légszállításnál hatékony.

A hűtő aljára gyárilag hővezető pasztát kentek.

Ugyan az Igloo 5600 súlya nem haladja meg fél kilót, rögzítéséhez az alaplap hátuljára támaszkodó merevítőt kell használni, így nem ússzuk meg a deszka kiszerelése nélkül.

A rögzítéssel nem volt gond, a hátsó panelbe tekerendő csavarok stabilt tartást biztosítottak, a borda éppen elfért a felületi elemek mellett. Az alacsony állású ventilátor miatt a processzorhűtő környékére is jutott a frissítő légáramlatból.

Főbb paraméterek:

Termék megnevezése GlacialTech Igloo 5600
Felszerelhető LGA 775
Mérete 96,5 x 90 x 108 mm
Borda anyaga alumínium hőcsövekkel
Tömege 470 g
Ventilátor mérete 80 x 80 x 18 mm
Ventilátor fordulatszáma 2800 rpm
Levegőszállítás 40,9 CFM
Hangerő 31 dBA 2800-as fordulaton
Csapágyazás golyós
Gyártó weboldala www.glacialtech.com
Forgalmazó Senerit Hungary
Bruttó fogyasztói ára 6 500 Ft

A GlacialTech Igloo 5600-nak létezik Light és PWM verziója is, ezek árban és megjelenésben azonosak a tesztpéldányunkkal, az előbbi percenkénti 1900-as fordulatszámon jár, az utóbbi négytűs PWM szabályozós ventilátorcsatlakozót kapott.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés