Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Killberk

    aktív tag

    Nem csak idehaza, de Kínát leszámítva a nagyvilágban se túl ismert a Malware Defender nevű program. Ennek számos oka lehet. Egyrészről nincs is túl nagy marketing háttér a program mögött, a weboldala is csak kínai nyelvű. Másrészről nem lepne meg, ha az emberek nagy része alapba kétkedéssel fogadna egy Kínában készült biztonsági programot, ami a számítógépük internetes csatlakozását és az operációs rendszerük működését felügyeli. Tovább nehezíti a helyzetét, hogy közel azonos néven, egy hamis vírusirtó is létezik.

    A programnak amúgy inkább a HIPS része az erősebb, mint a tűzfalas lehetőségei, de ha valakinek nincsenek nagyon extra igényei, akkor utóbbi része is megteszi. Akit érdekel, Matousec leak tesztjén is jól szerepel.

    A telepítése gyors és egyszerű. A Windows rendszerkomponenseit leszámítva úgynevezett whitelist-tel nem rendelkezik, ezért nekünk kell betanítani. Ha vakon bízunk rendszerünk tisztaságában, akkor hagyhatjuk tanuló módban is. Amennyiben egy programot nem rakunk a megbízható csoportba, akkor értelemszerűen elég sokat kérdez.

    A kezelőfelület első ránézésre lehet túl geek-nek tűnik, szerintem elég letisztult.
    Négy fő védelmet aktiválhatunk: fájl, regisztrációs adatbázis, hálózat és alkalmazások.
    Azon kívül, hogy jelszóval védhetjük a kezelőfelületet és beállíthatjuk a különböző dolgok színkiemeléseit, túl sok lehetőség nincs a beállítások részen.
    A következő hozzászólásokban belinkelek néhány képernyőképet (megjegyzésekkel) a főbb ablakokról, de ezeken kívül még tartalmaz egy átlagos regisztrációs adatbázis szerkesztőt és egy egyszerű fájlkezelőt.

    Ha valaki maga is kipróbálná, akkor itt ingyenesen letöltheti (régebben fizetős volt). Windows 7 alatt is fut, de 64 bites verzióról nem tudok. Angol nyelvű, nincs is lehetőség ezt megváltoztatni.

    [ Szerkesztve ]

    http://killberk.deviantart.com/gallery

Új hozzászólás Aktív témák