Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • facan

    tag

    válasz BBéci #64023 üzenetére

    Szerintem mindenki a saját véleményére/tapasztalatára hagyatkozik. Abban hogy valaki alapból elutasítja ezeket a néha varázslatszámba menő dolgokat (amiket ráadásul nem lehet megindokolni empírikus módszerekkel) nincs semmi kivetnivaló, már ne haragudj. Akár próbálta valaha akár nem. Neki ez a véleménye, ő is ugyanúgy elmondhatja szvsz.

    Bő 30 éves tapasztalatom alapján bebizonyosodott előttem, hogy egy kábel (pontosabban egyetlen kábel sem) messze nem hoz annyit mint egy jobb forrás, vagy egy jobb végberendezés (ebben az esetben a TV, bár nekem kifejezetten nem képmegjelenítési tapasztalataim vannak, ráadásul itt bitek rohangálnak, semmi más)
    Én inkább a kábelek/egyéb kiegészítők, sőt a rendszerem folyamatos csereberéje helyett inkább további hanglemezekkel bővítettem az idők folyamán a gyűjteményem.

    Annó a 80-as 90-es években mi is rengeteg szeánszot csináltunk és többször bebizonyosodott, hogy a sima 2,5 mm2-es tömör réz falikábel mennyire univerzális lehet
    Azóta már csak zenét hallgatok, illetve élvezem a kedvenc filmjeim, mióta megvan az ST60 ráádásul HD-ben.
    Persze akinek van erre kerete az nyugodtan használhat méregdrága kábeleket hisz azoknak a gyártóknak is meg kell élniük valahogy :K

    Én tökéletesen elvagyok a sima 6-800 forintos másfél méteres HDMI kábelekkel, soha nem tapasztaltam hogy bármiféle képhibát, vagy akármilyen problémát okoztak volna (de különbséget sem láttam igazán a méregdrága kábelekhez képest sem). De ez legyen az én problémám.
    Ettől nem érzem, hogy bármivel is "igénytelenebb" lennék azoknál, akik megveszik a drágább kábeleket.
    Az a különbség, hogy engem nem zavar ha valaki hasonló véleményt hangoztat mint jómagam is teszem, ugyanígy az sem zavar ha valaki kiadja a tévéje árát összekötőkre és egyéb varázslatos dolgokra.
    (ellenben a teljes zeneszobám külön kismegszakítóról megy, jó vastag hajókötelekkel összekötve a központi betáppal :) Ez volt az egyetlen amit megcsináltam, hamár úgyis én terveztem meg és kiviteleztem a házam teljes elektromos rendszerét annó)

    Volt egy időszak mikor egy 3 kW-os dual inverteres szabályozható feszültségkimenetű UPS-ről hajtottam minden audiovizuális/számítástechnikai eszközt a házban, de a dupla villanyszámla és az akkuk folyamatos pótlási igénye nagyon nem tetszett így végül pár év múlva kikötöttem... (akkora akkutelepem volt, hogy majdnem 3 óra volt az áthidalási ideje a cuccnak teljes terheléssel)
    Pedig biztos vagyok benne hogy ez a legjobb megoldás, mivel így a teljes rendszer galvanikusan független az elektromos hálózattól, így minden egyes esetleges zavartól védett. Kifejezetten igaz ez a nagyvárosokra.

    Bocs az OFFért!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák