Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • whappela

    csendes tag

    válasz anonym1s #22998 üzenetére

    Most is rosszul gondolkodsz!
    En a helyedben a sajat erdekeimet tartanam szem elott es nem az eladoet.

    Hát ez az, pont itt van a kutya elásva. (Nem ő gondolkodik rosszul, hanem inkább Te vagy túl naiv, ami egyébként ebből a mondatodból is kitűnik: "ha kell neki jojjon erte es vigye el amikor visszafizeti a penzedet!") Szóval az érdeke egyértelműen az, hogy dűlőre jusson az eladóval. Ugyanis:
    - a pénz az eladónál van, ő azt mondja, vállalja, hogy megjavíttatja a tévét (amit ő működőképesen bocsátott útjára), miért adná vissza a pénzt? Na most kiverni valakiből a pénzt, azt mondani egyszerű, kivitelezni kevésbé. Megoldható, de az jó szerinted? (Na csak mert fentebb még az okirathamisításról is megemlítetted, hogy bűncselekmény...)
    - ha megfenyegeti a feljelentéssel (ahogy tanácsolod), és nem jön be a dolog, mert a srác nem szarja össze magát, akkor mi van? (lásd köv. két pont)
    - akkor Dexar vagy meghunyászkodva mégis belemegy, hogy a srác a vállalásának megfelelően javíttassa meg a tévét (nagyszerű győzelem)
    - vagy inkább választja a feljelentést (no comment...) és bónuszként a pereskedést, amivel aztán marhára ki van segítve: jó esetben egy év múlva visszakapja a pénzét némi kamattal, rossz esetben még a perköltséget is bukja (és nem mernék fogadni rá, hogy a jó eset jön be, közel sem olyan egyértelmű ez a dolog, mint gondolod).
    Magyarán nem nehéz belátni, hogy mindenképp az a legjobb megoldás, amit most csinál, azaz hogy amíg lehet, van rá esély, addig igyekszik normálisan rendezni a dolgot az eladóval.

    Dexar: revideálom magam :) igazad van, végül is jól teszed, hogy nem pecsételsz, neki kellett volna belebuherálnia.

Új hozzászólás Aktív témák