Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vasti74

    aktív tag

    válasz Armagedown #80023 üzenetére

    Helló!

    Sajnos ez lesz vele az állandó probléma, még ha ideiglenesen működésre is tudod bírni: ami még elfut rajta, az már túl régi ahhoz, hogy használd.

    A memória pl. elsősorban nem a rendszernek és a programoknak kell, hanem a böngészőnek, és az abban megjelenő tartalmaknak: szóval ha találsz is egy olyan böngészőt, ami elfut a gépen, és megjelenítené rendesen a mai weboldalakat, akkor sem fog teljes pompájában működni, mert ahhoz meg kellene még 1-2GB memória - a programokon kívül, csak a "tartalmaknak", alaphangon.

    Nem véletlen, hogy ilyen gépeket már sok-sok éve is csak aprópénzért lehetett eladni, ha egyáltalán el lehetett őket adni: használhatatlan, értéktelen :-(

    Számítógépezni manapság (is) csak úgy lehet, hogy az alap egy olyan vas, ami a felhasználó igényeinek megfelel. Ez manapság böngészésre, Youtube videók nézésére stb. egy nem túl régik, 2 magos Pentium-szerű processzor, 4GB memória, és egy tempósabb merevlemez, de inkább SSD a rendszer alá. Ha ez megvan, akkor lehet az operációs rendszer kiválasztásán gondolkodni, hogy akkor most Win10 vagy Linux, és ha Linux, akkor milyen?

    De szoftveresen nem lehet orvosolni a hardver erőforrások hiányát: olyan nincs, hogy egy adott akármi X fajta Linux alatt akadozósan működik egy gépen, de az Y disztribúcióval ugyanaz zökkenőmentesen fut egy negyed olyan gyors procin, nyolcad annyi memóriában...

    Szóval még mielőtt sok időt fordítanál a dologra, szerintem felejtsd is el, mert értelmetlen... Az a processzor már tizenéve is a gyengébbek közé tartozott, és az 512MB memória már akkor is kevés volt a legtöbbször, 1GB-nál kezdődött a használható PC. Azóta meg sok idő eltelt.

Új hozzászólás Aktív témák