Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kolosanyi

    veterán

    Most, hogy megjárattam párszor a régi bringám, arra a következtetésre jutottam, hogy szeretnék venni egy újat. :DDD

    Az a problémám, hogy nagyjából 13 éves voltam, amikor kaptam a gépet, most 24 vagyok, 195 centi magas és épp diéta mellett 109 kiló (olyan 105-ig tervezek lemenni, nem elhízott állapotban vagyok, inkább izom többlet van rajtam). A bringám egy régi, Schwinn-Csepel cucc, 21-es vázzal és 26-os kerekekkel. Úgy érzem, hogy kinőttem, ami akkor méretben jó volt, az most már kicsi. Továbbá rettenetesen zavart, hogy 20 km/h felett meg kellett szakadnom ha hajtani akartam a gépet. Most beállíttattam rendesen a váltót, illetve a régi bütykös gumit lecseréltem egy enyhén barázdált, inkább aszfaltra valóra, így legalább 30-at lehet vele tartani sík úton, igaz azt is 21. sebességi fokozatban. Mivel abszolút nem értek a kerékpárokhoz, szeretném kérni a hozzáértő fórumtársakat, hogy segítsenek a választásban. A következő feltételek adottak:

    - Főleg aszfalton használnám, murvás, döngölt földút jöhet még szóba
    - Hobbi sport célra kellene, heti 2-3 edzésre, alkalmanként 1-1,5 órára (semmi komoly, csak állóképesség fejlesztő, zsírégető edzés, versenyezni nem szándékozom)
    - Magas vagyok és nehéz, tehát a strapabíróság fontos lenne
    - Lehetőleg egyszerű, olcsó megoldást szeretnék

    Én arra a következtetésre jutottam, hogy valamilyen trekking kerékpár lenne a megfelelő számomra. Ma megnéztem több modellt is a Hervisben, illetve a Decathlonban, de nem nyűgöztek le. A Hervisben azzal kezdték, hogy egy 300 ezres KTM-hez odavittek, mondván ez nagyon szuper bringa. Mondom ok, de ennyit nem szánok rá. Mutattak egy saját márkásat 150-ért, de nem ültem rá, csak kívülről nézegettem, sokat nem mondott így. A Decában 2 saját márkás cuccot is mutattak, ki is próbáltam, egy gyors kört mentem velük. Az egyik egy 115 ezres járgány volt, de az elülső teleszkóp, meg a rugó az nyeregcsőnél nem tetszik, kb mintha egy hajón utaznék, úgy ringatózik. Az olcsóbbik egy 75 ezres, merev villás valami volt, azon meg olyan érzésem volt, mintha bármelyik bukkanónál összetörne alattam. Az én régi montim volt anno 10+ éve 80 ezer, a teleszkóp meg 30 hozzá, szóval számítok most se olcsóbb vételre, de azért a tucatgagyi, meg a 300 ezres csodajárgány között csak van valami átmenet. Egy átlagos, ésszerű ajánlatra lenne szükségem.

    Aki elolvasta a hosszú posztot, annak köszönöm, aki tanácsot ad, annak még inkább. :R :D

Új hozzászólás Aktív témák