Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .LnB

    titán

    Hello srácok!

    Lenne pár kérdésem, ami felhalmozódott bennem mostanság. Ezekre kérnék tanácsokat, magyarázatot. Ha rendszeresen olvasnám a topikot, biztos vágnám ezeket. De annyit írtok ide, hogy ha mindent elolvasnék, nem lenne időm tekerni. Szóval akkor témákra bontva:

    szerk.: Ja igen, országúti bringáról van szó természetesen. Nem az erdőben eltévedős, koszós módiról. :DDD ;]

    Hookless felni/Tubeless gumi:
    Az új bringámon ez a kombó lesz. A hookles miatti guminyomás már nem kérdéses, annak utánajártam. Viszont a tubeless gumi is nekem új lesz. Gondolom ha azzal a kerékkel defektet kapok mondjuk a Pilisben, akkor így jártam mi? Vagy van erre bármi megoldás? Ezekhez a gumikoz kell vennem új pumpát mi (vagy 220-as kompresszort)? Mit ajánlotok? Sőt, úgy alapvetően mi kell majd egy gumicseréhez? Mindig kell azt a szalagot (vagy mit) is cserélni? Mi az a tej bele? Minek kell? Milyet érdemes betárazni? És egyéb tanácsok, amiket újonc tubeless userként jó ha a fejelmbe vések.

    Telefonos app:
    Belefutottam már olyan kommentekbe, hogy használtok olyan appot, ami követi a szervíz intervallumokat. Mivel az új bringám 0 kilóméteres lesz, én is szeretném rendben tartani. Tudnátok ajánlani ilyen appot? És mire érdemes figyelni a beállításánál? Ellenvélemény is érdekel ha esetleg bárki ellenzi ezeket az appokat.

    Computer tartó:
    Jelenleg a Karoo 2 gyári tartóját fogom használni. De nagyon gondolkodom olyan tartó konzolon, amit a stücnihez(?) lehet csavarozni. Ilyesmi: [link] De nem is nagyon találok ilyet ha keresek. Ebből mit tudnátok ajánlani? Kell ennél valamire, mondjuk méretre figyelni? Alapjáraton nem szeretem a kínai cuccokat, de ha van ebből megbízható, ajánlhattok olyat is.

    SPD-SL pedál:
    Jelenleg sima SPD-s pedált használok, ilyet: [link] Viszont mindenképp szeretnék mostmár majd váltani SPD-SL pedálra. Elsőre én az Ultegra (PD-R8000)-et néztem ki. De láttam, hogy van Look, meg minden féle más típus is. És számomra elég homály, hogy melyik lehet jó/ajánlott. És melyik kompatibilis a cipőkkel. Mondjuk úgy néztem, hogy a legtöbb talán használható a legtöbb cipőhöz. Leszámítva a Speedplay féle "extrém" megoldásokat. De azért az Ultegra ára 40-57ezer forint. Nem olcsó. Ezért kérdezem, hogy van e alternatíva? És mik ezek között a különbség? Mert például van a Shimano PD-RS500 ami jóval olcsóbb mint az Ultegra. A súlyon kívül van érdemi különbség?
    (A cipőkbe még bele sem kérdezek. Mert azt mindenképp próbálni kell majd.)

    Most hirtelen ennyi. Előre is köszi, ha valaki veszi a fáradtságot és segít a válaszával! ;)

    [ Szerkesztve ]

    „A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Új hozzászólás Aktív témák