Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • wolfman

    veterán

    Sziasztok!

    Lenne kettő darab nagyon gáz problémám. Jelenleg itt próbálkoznék meg az ügyre megoldást keresésével. Gondolom vagytok elegen ügyesek, okosak, tájékozottak és legfőképpen jártasak az adott témákban, egyfajta tálentumok. :U

    A mélyen benyalás után következzenek a problémáim. :B

    1.: Van egy Manitou Black Elite 130 teleszkópom úgy idestova 4 éve. Akitől vettem küldött E-mailben egy kisebb leírást is a karbantartásáról, hogy mit hogyan, ha szükség lesz rá. Elő próbáltam keresni idő után, de sajna a levél elveszett. Lényeg, hogy a levegős része folyamatosan elengedi az összes levegőt 24 órán belül, az olaj csillapítás LOCK-ja, meg beengedi a szárat minden egyes fékezésnél és utána a beesett szint lesz az alap megtartási magasság, nem megy vissza az eredeti pozíciójára sehogy.
    Egy ismerősöm kicserélte a szimeringeket nagyon megegyező darabokra ("sajnos" nem gyáriakra, de megegyező méretűekre) már 2x is, de ugyan az a jelenség.
    - Van itt valaki leginkább békés megyéből, aki keni vágja a maltertémát és meg tudná nekem csinálni a teleszkópot? Vagy esetleg neten keresztül segíteni ebben?

    2.: Fékem a kétkerekűmön egy Shimano Deore XT ST-M775 Dual Control szett. Az ebben lévő BR-M775 tárcsafék picikét engedi az olajat és fel is levegősödik időnként. Ami főként azért gáz, mert ha jön egy kis eső, az kimossa azt a pici olajat a dugattyúról, az rámegy a pofára, ami fogni nem fog, de visít mint a ku..@anyja és innen kuka is az egész. Mellette a sokkal kisebb gond, hogy a fékkarokban lévő tömítések és karmantyúk is cserések elmondása szerint, mert nem így kellene mozognajak (lassú húzásra nagyon be lehet húzni a karokat, ha hirtelen húzom, akkor kissebb út alatt tapadási pontot érek el vele). Ismerősöm azt mondja, nem lehet ehhez a cucchoz felújító szettet kapni sehol a világon.
    - Kérdésem, hogy esetleg valaki fel tudná reparálni a teljes rendszert vagy felújítót szettet tudtok hozzá valahonnan, mindegy mennyiért??? Nézegettem már, hogy veszek újat, de szeretem, ha valamit meg lehet javítani, nem kukázni.

    Segítő válaszokat előre is nagyon köszönöm! :R

    „Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

Új hozzászólás Aktív témák