Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .LnB

    titán

    Tour de France : Unchained/Tour De France: A peloton szívében

    Nagyon vártam. Nagyon jól szórakoztam. De..!

    Kezdjük a formátummal. Aki látta a Formula 1: Drive to Survive sorozatot. Azoknak újdonsággal nem tud szolgálni a sorozat. Annak minden negatívuma, és pozitívuma fellelhető itt is.

    Ha ez a sorozat eléri azt, amit a Drive to Survive elért, hogy felhívta még több ember figyelmét a sportra, akkor legyen. Azt hiszem, pont a kerékpársportra ráfér ez a felhajtás. Mert talán erre a sportra a legjellemzőbb kérdés a laikusoktól, hogy miért nézed? Mi abban az izgalmas?

    Az pedig tény, hogy ennek megválaszolására alkalmas az Unchained. Szépen bemutatja a sport emberi, szakmai oldalát (mondjuk utóbbit jóval kevésbé, és részletesen). Arcokat párosít a sporthoz. Csak sajnos nem biztos, hogy jó arcokat, jó megvilágításban. És még csak nem is mindenkit mutatnak be.

    A sorozat nagy nyertese egyértelműen Fabio Jakobsen. Teljesen megérdemelten. Nagy sztori ahonnan ő visszajött. És amilyen formában visszatért. És szépen is teljesített azon a Tour-on. (Nekem külön öröm, hogy volt szerencsém vele találkozni, kicsit beszélni, és ellőni vele életem első és egyetlen selfie-jét, szóval ilyen szemmel még jobb volt nézni). Nagy nyertese még Vingegaard és szinte az egész Jumbo-Visma. Ezt nem kell magyarázni, megérdemli ő is. Különösen szerethető, visszafogott fickó, aki mellett ott a teljesítmény.

    Viszont! Vannak vesztesei is ennek a sorozatnak. És kiemelném a két legnagyobb vesztesét. Az egyik Wout van Aert. Igen van Aert. Aki rengeteget szerepel. Még is negatív személyiségnek van beállítva. Önzőnek, és önfejűnek az elején. Ami kurvára nem fedi a valóságot, és mesterkélten van beleerőltetve a sorozatba. A Drive to Survive is sokszor hajlamos volt kiforgatni a dolgokat. Na ez itt is megvan! Wout jelen korunk (de lehet, hogy a valaha volt) legkomplexebb versenyzője! Főleg azon a Tour-on amit csinált, az valami elképesztő és hihetetlen volt! Hogy egy versenyző sprintben, hegyre fel, és időfutamon is tudjon dominálni egy versenyt, ráadásul mindezt, szinte végig zöld trikóban. Az egyedülálló, és óriási tett! Talán a győztesnél is egyedibb tett. Ez a szerencsétlen meg úgy van bemutatva, mintha ő lenne a Jumbo fekete macskája. :( Botrány. Mesterkélt vágások, félmondatok.. Just Netflix things..

    A másik vesztes Tadej Pogačar. Róla megfeledkeztek, vagy mivan? Apám, kétszeres TdF győztes, aztán csak ilyen "említés szintjén" szerepel a sorozatban. Itt is azt a szót tudom használni, hogy mesterkélten be van állítva egy jó-rossz felállás. Egy jing-jang, fekete-fehét, Vingegaard-Pogačar. Csakhogy ők nem ellenségek! Ellenfelek, tisztelik egymást, nincsenek rosszban. Itt viszont nem merték bemutatni Pogačar-t. Nehogy kötődjön hozzá a néző, és ne működjön Vingegaard heorizálása. :( Bakker még azt is kihagyták a sorozatból, amikor Pogi elesik, és Jonas megvárja. Annak a Tour-nak a legfelemelőbb, legérzelmesebb pillanatát. Ahogy anno Armstrong és Ullrich is megvárták egymást.

    Egyébként a fényképezés 10/10. És a többi nagyjából rendben van. A sport mélytechnikai oldalát azért nem mutatja be. Szóval sok újdonságot nem fog megtudni az, aki rendszeresen nézi a sportot. Ők inkább csak átélhetik az élményt újra, kompaktabb, szebb formátumban. Viszont laikusoknak szerintem nagyon jó szórakozás lehet.
    Én ajánlom mindenkinek!

    [ Szerkesztve ]

    „A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Új hozzászólás Aktív témák