Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csemege86

    tag

    Amúgy egy bringás élménybeszámoló után kedved kapva, a hétvégén kipróbáltuk a BuBa (Budapest-Balaton) első, már hivatalosan átadott szakaszát, a Velencei-tóig (na jó, mivel ott minden szálláshely foglalt volt az Efott miatt, csak Szfehérváron találtunk szállást, szóval odáig mentünk). A cikk alapján volt bennem egy kis félsz, mivel abszolút felhasználói szintű, de azért lelkes bringások vagyunk. Hát, a cikk nem túloz, sőt... Nagyon nem tetszett, és főleg azt nem értem, hogy ki gondolta, hogy ez átlagos bringásoknak, családoknak pl. gyerekkel (!!) hogy fog menni. Rengeteg (számunkra) gyilkos emelkedő, hegynek fel csigatempó aztán hegynek le életveszélyes száguldás. Az egész alatt az volt az érzésünk, hogy teljesen feleslegesen mászunk, ha utána meg zuhanunk. Nem tudom, mért nem tudtak találni valami átlag felhasználóknak barátibb útvonalat. Már az eleje agyf.sz: elvisz északnyugatra, fel az etyeki borvidékre.

    Ráaádásul ami a legszembetűnőbb volt, hogy a síkabb szakaszokon vagányul 100-zal elhúzó edzett, profi felszerelésű bringások ezeken az emelkedőkön teljesen eltűntek (gondolom tapasztalatból tudtak rövidebb, egyszerűbb, nyilván forgalmasabb rövidítéseket). Tehát a nagy átlagnak élvezhetetlen, a gyakorlott profiknak fölösleges, mert nem használják.

    Még egyszer mondom, abszolút átlagfelhasználó vagyunk, talán még átlag alatti erőnléttel is, ahogy az adatokon is látszik, de nem tudom, nem lehetett-e volna ezt sokkal egyszerűbben, végig a 7-es mellett megcsinálni. (10+ éve egyszer már letekertem a Balatonra a 7-es mellett, a szokásosan szórványos, hol eltűnő, hol feltűnő mondvacsinált bringautakon + a főúton, ahol nem volt más lehetőség. Az se volt végig sík, nyilván, de ez a Buba így szerintem a tömegek számára egy élvezhetetlen, max egyszeri próba, és aztán a sohatöbbet kategória).

    Bónusz: tudom, hogy ott még nem hivatalos, de a Velence utáni szakasz felfestései egyenesen belevittek az Efott bejáratába/parkolójába/kempingje mellé, ami a rengeteg bringást és még több fesztiválozót folyamatos oda-vissza anyázásra sarkallta, már-már tettlegességig fajulva.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák