Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • parandroid

    nagyúr

    válasz Alf65 #202453 üzenetére

    Sőt, a kresz szerint a lámpának fixen, mindig a biciklin kell lenni, és elemes, akkus lámpa nem is elfogadható, csak dinamós, vagy agydinamós. Kell csengő is. Fényvisszaverőkből kell előre fehér + hátra piros, illetve 2-2 sárga a küllők közé (ez kiváltható reflexív csíkkal a gumin), valamint a pedálokra is 2-2. Fényvisszaverő matricákat felejtsd el, az sem szabályos.

    Mondanom sem kell, hogy egy sportolásra szánt eszközön ebből eleve hiányozni fog jó pár tétel. Igen, ez szabálysértés. Veszélyeztetek vele bárkit (akár magamat)? Nyilván nem. Mármint ha a józan ész szerint járok el, és amúgy ki vagyok világítva, és van elég fényvisszaverőm is. A szabályok szarul, illetve túl általánosan vannak megfogalmazva, épp ezért be sem tartják, sőt: be sem tartatják őket.

    Hasonló remek szabály volt, hogy biciklivel nem keresztezhetsz úttestet, le kell szállnod, és áttolnod, balra kanyarodásnál is. Ember nem tartotta be soha, szerencsére ki is szedték.

    Ez amúgy főleg azért érdekes, mert az autós kreszt sikerült normálisan megírni, ott nem is nagyon tudnék ilyen értelmetlen szabályokat hozni példának. Más kérdés, hogy az értelmes szabályok betartásával is vannak gondok, hajjaj… És ezt autósként mondom, nem biciklisként.

    p

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák