Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • parandroid

    nagyúr

    válasz SpaceJam #202373 üzenetére

    Németországban tekerek, országúton nagyon kell az a villogó, hidd el. A hátsó lámpám lezyne strip alert pro, elve stvo plecsnis, különben nem is forgalmazhatnák. Ez nekem úgy van beállítva, hogy a gyengébbik folyamatos fénnyel ég, ha fékezek, vagy a giroszkóp benne bármi gyanús mozgást észlel, akkor elkezd eszelősen villogni. Forgalomban is fantasztikus dolog, meg bringaúton is jól jön. Iszonyat erős fénye van, de nem vakít (nem kapna stvo minősítést másképp). Amióta megvan, nem jönnek a nyakamra, és nagyobb oldaltávolságot tartanak, egyértelműen megfigyelhető.

    A másik, ami life-changer, az az első villogó. Sajnos ez itt konkrétan tilos, mert éjjel vakítanak, nappal viszont életet ment. Én egy Knog Blinkert vettem, elsőre fura volt, hogy gyengének tűnik a fénye, de az a helyzet, hogy ezzel nem neked kell látni, hanem fel kell tűnnöd. Amióta fent van megszűnt az, hogy a parkoló autó elindul, kivágva elém (ütöttek is így el), vagy hogy a kereszteződésben, vagy a körforgalomban elém hajtanak, illetve a szembe jövők is 2x megfontolják, hogy előzni kezdjenek-e, amikor jövök. Rossz fényviszonyok között nem villogok vele, mert tényleg vakíthat, olyankor egy tompa, folyamatos módra kapcsolom. Az igazság az, hogy akinek nincs rutinja kerékpározásban, az nagyon nehezen méri fel egy kerékpáros sebességét, irányát, viselkedését. Ha villogok, az figyelemfelkeltő, ahogy írták korábban, óvatosabb lesz, mert nem tudja, mi jön.

    Rétisün: Azért a németeknél sincs kolbászból a közlekedési kultúra, de értem, mit mondasz, utálok Mo-n vezetni. Az az állandó verseny, meg bizonyítási kényszer, hogy meg kell előznie, mert van pofám 60-nal menni a 60-as táblánál, akkor is, ha jönnek szembe, csak hogy utána belefékezhessen, mert amúgy jobbra kanyarodna. :F Németeknél a másik véglet: itt senki nem előz senkit, ha mégis előzést látsz, tudod, hogy az valami káeuropéer migráns. :U

    p

    [ Szerkesztve ]

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák