Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Teasüti

    nagyúr

    válasz Tothgera30 #163346 üzenetére

    Én nem erre a következtetésre jutottam.
    Aszondja a Shimano kézikönyv, h "It is recommended to replace the oil inside the reservoir tank if it becomes severely discolored."
    Hát ez még barátok közt is nagyon távol áll az elszineződéstől, ha a rózsaszín az eredeti színe. Amit a képen látsz az nem a tartály aljának a színe, hanem ott mélyebb a tartály és jobban kijön a folyadék saját színe. A munkahenger és a furat elég közel van a felszínhez így vízszintesben, azért tűnik ott közel színtelennek az olaj.
    Amúgy Maguráéknál meg úgy gondolják, hogy cserélni sem kell egyáltalán, csak ha vmi nem oké. Nem gondolom, hogy itt bárki jobban tudná e két gyártónál a karbantartás módját, én meg megkockáztatom és elhiszem amit leírnak a kézikönyveikben. :)
    Megfőzve se volt soha az én használatomban. Nedvességet nem veszi fel. És a fékhatás is teljesen rendben van. Ez, mint hidraulika olaj szerintem teljesen korrekten látja el jelenleg is a feladatát. Szennyeződés nincs, legalábbis szabad szemmel látható az nincs. Elfosni se fosta még el magát 8+ év alatt, szóval a tömítések, szimmeringek és karmantyúk is rendben vannak.
    Change my mind.

Új hozzászólás Aktív témák