Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ZolkoW

    őstag

    válasz Hasaggymeg #162807 üzenetére

    Na a szerényke tudásommal én úgy látom, amibe ilyen való, abba biztosan nem megy bele a tapered. Ennek a 44 mm a csésze külső mérete, ahol a csapágygolyók vannak, a perem nélkül. Ha nem tévedek.. pár napja vettem egy ZS44-es csapágyat, mondjuk csak az egyik fele lett jó oda, ahova szántam, nem elég alaposan néztem meg a meglévőt, ennyit a hozzáértésemről (mondjuk úgy voltam vele, hogy 44,8-ast, ami valójában az alsó lett volna, úgysem találok gyorsan és olcsón, akkor valami úgyis lesz vele barkácsolva)
    Szóval az EC44-es, amit feljebb linkeltél, az is 44-es belső átmérőjű csőbe megy, de a csapágycsésze ennél nagyobb, lejjebb és kívül van.

    Az alsó csésze, ami 44,8-as félintegráltat fogad, úgy lett megoldva, hogy nyomtattam köré egy 0,4mm falvastagságú műanyag távtartó gyűrűt, úgy ötödszörre sikerült is :P. De felül, ahol stimmelt volna a 44 mm, kiderült, hogy sekélyebb az erre szánt mélyedés, mint a csapágy, tehát átmérőben passzolt, de nem ment rendesen bele. És én akárhányszor rákeresek, még mindig nem értem, hogy akkor ez a felső integrált, vagy félintegrált lett volna..
    Azt tudom, hogy az EC az External Cup, azon jól mutat a Chris King felirat :), a ZS meg a Zero Stack, ez a félintegrált, ahol a csésze is bepréselődik a vázba, de külön alkatrész.
    Na ez alapján a felső nekem az integrált lehetett, csak a gyárija még nem az "ipari" rendszerű volt, hanem nyitott, golyóskosaras. Ez egy Schwinn MOAB váz egyébként, régi 26-os, csak V-fékes - ez utal a korára, de nem tudok évszámot.

    Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

Új hozzászólás Aktív témák