Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zetor2000

    senior tag

    válasz Vodike #109006 üzenetére

    Jam.
    Birs az egyik legjobb alapanyag, már ami az ízt illeti, pedig nyersen nem is szeretem. Aztán a körte / barack... ezekből lehet is volument csinálni.
    Az ilyen apróbogyósok meg irgalmatlan munkával alig valamit. 100kg bodzabogyóból azt írja a szakirodalom, hogy ~2-3 liter pálinka lesz. Gyá... a virága sem jobb. De szedtem régebben kökényt, 6 kiló lett, és mindenem sajgott, mert annyira szúrós és szar helyen nő a bokor - és a bokron a bogyó - hogy jajj. Abból mondjuk világbajnok likőr lett... meg lekvár.
    Ismi anyukája meg földieperből készültet hozott, az is adta... Aztán azt mondták, lehet, hogy aromából készült izé volt, de akkor is olyan illata volt, mint az epres rekeszben, amikor föléhajolsz. és ízre is patent volt.

    Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

Új hozzászólás Aktív témák