Hirdetés

Zsebbe mászó élmények

A kamerapiac eléggé pezseg mostanában. Egyrészt a JVC bejelentette tavasszal, hogy mostantól hanyagolják a tévé bizniszt, így több energiát fordítanak az előbbi szegmensre, másrészt pedig egyre több az új résztvevő, köztük számos ismeretlen márka, amelyek teljes erővel azon munkálkodnak, hogy megvessék a lábukat ezen a területen is.

Ez nyilván nem tesz túl jót az olyan tradicionális gyártóknak, mint például a Canon, akik azért mindig is tartották magukat egyfajta minőséghez, és ez a termékeik árán is meglátszott. Ennek ellenére azért ők is rendületlenül fejlesztenek és teleportálják a boltok polcaira újabbnál újabb termékeiket. A szeptemberben érkező, Vixia családba tartozó, Full HD-s HF M32 két egyenként 32 GB-os flash memóriát tartalmaz, azaz összesen 64 giga tárolókapacitással büszkélkedhet, ez pedig több mint 24 órányi nagyfelbontású audiovizuális tartalom elraktározását teszi lehetővé. Ráadásul a japán mérnökök még egy SD kártyaolvasót is felszereltek a készülékre, amely támogatja az SDXC szabványt is. Ez természetesen azt jelenti, hogy akár két TB-os kártyát is használhat a felhasználó.

Canon Vixia HF M32
Canon Vixia HF M32

A Vixia HF M32 a Genuine Canon HD lencséket kapta meg kiegészítve egy HD CMOS érzékelővel és a Digic DV III Image processzorral. Az utóbbi chip legfőbb feladata, hogy a fényviszonyok, a rögzített tartalom, a távolság és még néhány egyéb paraméter figyelembevételével a legjobb beállításokat alkalmazza, ha a felhasználó erre igényt tart. A modell LCD kijelzője a trendeknek megfelelően érintőképernyős, így a vezérlés várhatóan gyors és egyszerű lesz.

A termék a vállalat saját fejlesztésű optikai képstabilizátorát használja, ami állítólag minden korábbinál jobban kiküszöböli kézremegésből fakadó minőségbeli hiányosságokat. Ez természetesen mind szép és jó, azonban az már nem tetszetős, hogy a kameráért valószínűleg ezer dollárt kell majd fizetni, ami bárhonnan is nézzük, elég soknak tűnik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés